Интересно

5 начина да се откроите като гости на събитие?

5 начина да се откроите като гости на събитие?По правило е проява на лош вкус да “откраднеш” вниманието на чуждо събитие и да го насочиш към себе си – все едно да засенчиш булката / младоженеца или да съобщиш супер новина на чужда пресконференция. Ако се дозира правилно обаче – привличането на внимание може да подпомогне домакина и същевременно да отличи и вас. Няма универсална формула,защото различните събития позволяват различни подходи, но все пак – ето няколко идеи как да се откроите, без да дразните:

  • Подгответе оригинален подарък или реч/ поздравление за домакина и ги поднесете в подходящия момент. Ще се изненадате какво чудотворно действие могат да имат две точни и оригинални изречения, гарнирани с реверанс към домакина – така насочвайки вниманието в правилната посока ще откроите и себе си.
  • Ако сте на конференция или друг вид форум – подгответе се добре и задайте любопитен въпрос. Ако провокирате интересна дискусия или предложите уникален коментар – всички ще обърнат внимание на вас и на фирмата, която представлявате. Само не се увличайте в представяне и автореклама, за да няма обратен ефект. Не забравяйте – първо интересния коментар или въпрос и после с две думи  – как се казвате и коя фирма за какви продукти / услуги представлявате.
  • Включете се доброволно в организацията и поискайте нещо в замяна – ако имате стажанти, например, които не са постоянно ангажирани, предложете труда им. Дайте помещение или от продуктите си ако е подходящо – бартерът е най-разпространената форма на обмен по време на криза. Ако сте винарна например – почерпете с няколко бутилки в паузата на семинар на хотелиери и си поискайте представяне, банер, срещи с ключови участници или друг интересен за вас елемент.
  • Ако планирате успешно краят на събитието ще е начало на нови контакти и отношения за вас. Набележете си други участници и тяхното представяне. Пратете им кратко съобщение / картичка / мейл след събитието. Например: “Радвам се, че се запознахме на юбилея на …., ще се радвам да се срещнем отново. Между  другото поздравления за забавната реч – не се бях смял така отдавна!”  Внимавайте, обаче, че стават грешки и някои не са забавни … пишете си по визитките, за да ги избегнете.

Не забравяйте, че хората почти винаги забравят как сте изглеждали, доста често забравят какво сте казали, но никога не забравят как сте ги накарали да се чувстват – накарайте точните хора да се чувстват добре и се радвайте на резултатите.