Взаимоотношения

8 причини да не ни пука за глупости

8 причини да не ни пука за глупостиВ бурното ежедневие, чиито герои сме всички, изразходваме толкова много емоции, че самите ние не можем да си представим. И в това няма нищо лошо, ако всички те или поне половината бяха положителни, но уви, не е така. В по-голямата част от деня сме все напрегнати, на нокти, на ръба на малки и големи истерии по разни основателни причини, а понякога и без такива да са налице даже. Затрупваме съзнанието си с разни дреболии, които отшумяват още на следващия час и това ни изтощава неимоверно много. Но знаеш ли какво? Не трябва да ни пука! А знаеш ли защо? Разбери сега:

Причина 1
Установено е, че нервните клетки са безвъзвратно похабени. Те не се възстановяват с времето, а изчезват в нищото.

Причина 2
Всеки път, когато се ядосаме, правим по едно кофти изражение или казваме някоя пресилена дума, с които отблъскваме или нараняваме поне по един човек.

Причина 3
Когато ни пука за нещо и се ядосваме напразно пропускаме да оценим истински важните моменти, които ни правят щастливи.

Причина 4
Пристъпвайки емоционално към нещо наболяло сме склонни да издребняваме и често не гледаме трезво на проблема, от което го правим по-голям отколкото е и не виждаме решението застанало ярко пред нас.

Причина 5
Няма смисъл да ни пука за глупостта на хората. Тя простотията си ходи по тях и отърване няма и няма да има. защо тогава да се приравняваме на нечие ниско ниво?

Причина 6 
Лошите моменти ни правят по-силни. Ако ги изживеем разумно, без да се впрягаме излишно, ще калим духа си и ще си вземем поука от цялата работа.

Причина 7
Колкото повече ни пука, толкова по-нещастни ставаме, сложили черните очила и виждащи само лошото около нас.

Причина 8
Ако придаваме важност на проблема, той наистина става по-голям. Ако го разрешим на време ще изчезне, а ако не се прехласваме особено по него, той сякаш не е съществувал.

Ето защо не трябва да ни пука за глупости. А сега сложи розовите очила, виж света в добрата му светлина, усмихни се широко и да не ти пука!