Красота

Как да изглеждаш перфектно на всяка снимка

Как да изглеждаш перфектно на всяка снимкаКогато позираме за снимка, единствената ми мисъл е „Добре ли изглеждам?”. Да, няма какво да си кривим душата, всички искаме фотообективът да ни обича, но не винаги е така, нали?

Ако не си от най-фотогеничните, но за сметка на това си супер суетна, трябва да знаеш няколко основни правила, които да спазваш.

Така няма да се чудиш към кой пластичен хирург да се обърнеш, нито пък коя функция на Фотошоп ще трябва да разучаваш.

Ето ги и тайните трикове:

Винаги се усмихвай
Ако искаш от снимката ти да лъка топлина, заложи на широката усмивка, а ако искаш да излъчваш сексапил – бъди умерена с ъгълчетата на устните си. Във всеки случай обаче репетирай физиономията си в огледалото, докато не уцелиш именно онова лице, което искаш да заснеме и фотоапаратът.

Разроши косата си
За жалост фотоапаратът има свойството да прави косата ни сплескана и без обем. Ето защо професионалните фотографи винаги съветват моделите си да разрошат малко гривите си в корените.

Вдигни брадичка
Отдавна отмина модата да крием красивата си шия и да правим погледа си уж по-мистериозен и секси, като навеждаме брадичка. Сега на почит са високо вдигнатите глави, знак на величественост запечатан с фотообектива.

Обърни внимание на грима
Трябва да запомниш три основни правила: прекалено лекият грим не се забелязва, заради светкавицата, прекалено силният понякога излиза като на петна, а старият прави кожата ти блестяща.

Ето защо ако почти не носиш грим, подсили го с малко черен молив и червило, ако имаш прекалено много – омекоти или внимавай дали е нанесен равномерно, а в третия случай – или матирай с пудра, или попий по Т-зоната (чело, нос, брадичка) с кърпичка.