Технологии

Как се сменя клавиатурата на лаптоп

Как се сменя клавиатурата на лаптопМакар и доста устойчиви, клавиатурите за лаптопи рано или късно се предават. Процесът на смяната им не е сложен и си заслужава да опитате.

1. Най-важното е да изберете клавиатура, която ще е съвместима с модела на вашия лаптоп. Може да откриете подходящия модел чрез точния моделен номер на вашия лаптоп и бързо търсене в интернет. Обикновено в сайта на производителя на лаптопа има и списък с точните части. Подобен може да има и в документацията на устройството ви, стига да я пазите.

2. След като сте се снабдили с новата клавиатура, е време да започнете и самия процес по смяната й. Някои конкретни моменти зависят от отделния модел на лаптопа, но процесът като цяло е сходен.

3. Започнете, като изключите лаптопа и свалите батерията му.

4. В повечето случаи лаптопите имат готови панели за достъп до клавиатурата, които трябва внимателно да извадите с помощта на отвертка. Когато сваляте какъвто и да е панел, бъдете много внимателни, за да не повредите някой от кабелите. Не прилагайте и много сила, за да не счупите панела.

5. След като сте махнали панелите, огледайте за винтчета, които придържат клавиатурата на място. В зависимост от лаптопа, клавиатурата може да се държи и на щипки.

6. Бъдете много внимателни с кабела на клавиатурата, защото е много деликатен и лесно може да повредите конектора.

7. Внимателно извадете клавиатурата и наложете новата на място.

8. Свържете кабела й с конектора и я поставете стабилно на мястото й. Поставете винтчетата и ги завинтете. Внимателно върнете и панелите и сте готови.