Бизнес

Какви услуги могат да предложат едни хамали

хамалиМоже да ви се стори, че преносът на неща не е чак толкова сложен процес, но това е далеч от истината. Затова всяка фирма за хамали би ви посъветвала да избягвате наемане на хамали на свободна практика. Демонтажните работи могат да бъдат извършени както с използването на ваши инструменти, така и с инструменти на фирмата. Всичкият образувал се в процеса на монтажно-демонтажните работи боклук ще бъде събран и изнесен с помощта на техните коли.

Хамали ще помогнат да изнесете от офиса, апартамента или вилата боклука, старите мебели, битовата и компютърна техника. При необходимост може да предоставят на разположение контейнери за боклук за временно ползване. При поръчката на такъв обаче трябва предварително да се планира свободно място за оставянето му.

При провеждането на складови работи хамали ще помогнат да натоварите и разтоварите коли, камиони и вагони, да сортирате и разпределите стоката по складовете. Техните хамали могат да осъществят монтаж и демонтаж на складови стелажи. Освен това при помощта на хамали нееднократно са се осъществявали пълни премествания на складове.

При необходимост тези професионални хамали могат да работят както през деня, така и през нощта. Те са специализирани и в такелажни дейности, осъществяват премествания на товари с тегло до 500 килограма, използвайки такелажни ремъци и лебедки. Освен това тези хамали могат да помогнат за пренареждане на вилата, да приберат боклука, да извършат дейности по боядисване и други подобни работи.

Добрата бригада от хамали може да помогне почти с всяка работа по дома, офиса и апартамента. Цените на преместванията и допълнителните услуги варират в зависимост от отделния случай – от теглото на товарите, от разстоянията, от условията, от броя на необходимите хамали и времето, необходимо за изпълнение на поръчката.

Някои фирми за хамали и преместване представят на потребителите си по-ниски цени и след сключване на договора слагат допълнителни такси. Но други фирми гарантират, че още при сключване на договора, дават крайната цена за услугата.