Мода

Модни аксесоари – отличителният белег

Модни аксесоариЗа да си атрактивен/на нямаш нужда от последна мода дрешки, нито от клоунски нос. Днес се залага не толкова на ярките блузки или шарените коси, колкото на аксесоарите или малките детайли, които вмъкваш в облеклото си. Един стилен или дори семпъл тоалет можеш да разнообразяваш всеки ден с различни джунджории, които да придават различно настроение и полъх на емоции във визията ти.

И нека в днешната статия поговорим именно за това: какво, как и къде да поставиш, за да си винаги различен/на, запомнящ/а се, уникален/на и бляскава до съвършенство:

За чантите, обувките, колана

Има си едно определено правило: Погледни мъжа/жената в обувките и ще разбереш що за човек е той/тя! Но няма нищо по-добро от това да помислиш и за чантата и колана, с които ще се покажеш пред хората:

За жени:

Колкото по-големи, толкова по-добре! Заложи на ярката торба с къси дръжки, която да носиш не на рамо, а на предмишница (пространството между китка и лакът). В нея можеш да слагаш хиляди нещица, нужни или не, но да знаеш, че са ти под ръка във всеки неочакван момент. И не забравяй; нека бъде цветна и все пак съобразена цветово с други детайли: лак за нокти, обеци, обувки, колан.

За мъже:

Мъжките чанти са толкова “фешън” напоследък! Тук не говорим само за онези малки ранички, в които едва се побират документи, ключове, портфейл, но и по-големите, в които спокойно можеш да сложиш лаптопа, някоя книга, гребен и гел или тениска за фитнес-тренировката. И запомни: винаги съчетавай цветът на чантата с този на обувките и колана, няма по-стилно нещо от това.

За бижутата

Бижутата често разкриват част от характера на техния притежател. Но всяко нещо си има мярка, за да не се превърне от красота в кич, а и повод, по който да го сложиш:

За жени:

Един бял топ и тъмни джинси са стандартно облекло! С тях можеш да се разходиш в парка, да излезеш на среща, да отидеш на работа (ако дрескодът на фирмата го позволява). Но дрункулките, които ще накичиш по себе си могат да направят чудеса. Едрите дървени гривни и обеци (без гердан…да не прекаляваме) са чудесен избор за стандартно излизане в любимото заведение. нежните сребърни дрънкулки с малки камъчета са перфектни за работната обстановка, а цветните камъни по ръце, учи, деколте са страшно подходящи за дива нощ в някой готин клуб.

За мъже:

Мъжете също носят бижута, дами! Това, че при тях изборът е по-малък въобще не е така. Днес се предлага такова разнообразие от различни плетки сребърни верижки, кожени кривни със стоманени обкови, дървени герданчета и малки пръстени за кутрето, че съчетанията са безчет. Момчета, не смесвайте няколко различни по материал бижута. Ако и гривната и гердана са с кожа и сребро: всичко е на 6! Но златна верижка с дървена гривна и сребърен пръстен е немислимо.

Заложете на един акцент: обеца с малко камъче и стилна гривна или пък масивна сребърна верижка и пръстенче на малкия пръст… Но както при жените така и при мъжете си има определени правила за слагането на различни бижута: на бизнес среща е по-добре да заложите на пръстен и… до там. На дискотека: нека бъде нещо по-масивно, върху което да заложите в тъмното. За разходка по плажната ивица: дървените аксесоари са за предпочитане, а за някой страшен клуб или заведение: кожа със стомана е перфектно! Разбира се, всичко зависи и от вашия стил, така че не прекалявайте, за да не приличате на коледно дръвче!

За очилата

За жени:

Сезонът на очилата никога не свършва! През лятото или през зимата: те винаги са модни и на място. Масивните слънчеви очила, които закриват възможно най-голяма част от лицето ти са писък на модата вече 2-ра година. И как иначе: всички тези приличащи се цветове са страшно актуални, съчетани с колана например. Но дори да си облечена изцяло в черно да речем, едни червени очила, като цветно петно ще създадат съвсем различна, новаторска и определено “фешън” визия.

При очилата с диоптер се наблюдава течението да бъдат с масивни рамки в различни цветове, често много издължени, създаващи асоциации с комбинацията “мила ученичка” и “страстна секретарка”.

За мъже:

Не щадете портфейла си да се сдобиете с един чифт маркови, качествени слънчеви очила. Универсалните са с тънки рамки, не много издължени, но не и прекалено обли, леко затъмнени стъкла. Разбира се, тук трябва да се прояви и доза творчество, а и препратка към вашия стил на обличане и живот. Очилата с диоптер, както при жените, така и при мъжете са с по-плътни и масивни рамки, но едни олекотени с много тънки сребристи/златисти, които да са прикачени единствено с корда отдолу или и отгоре са много секси дипломатични.

За часовника

Някои казват, че само щастливите хора не носят часовник. Но нека допълня: а стилните носят такива!:

Часовникът е един от най-изпипаните аксесоари. На него се отдава голямо значение, за това му отреждам и специално място (черешката на тортата както се казва). Няма нищо по-ценно от един механичен, лъскав часовник, който да кичи величествено лявата ви ръка. Със сребърна/златна верижка за работното място или бизнес/срещите ви. Със силиконова или кожена за ежедневието и със цветна, обсипана с камъчета или щампи за някое парти. Набавете си един луксозен часовник със сменящи се каиши, с който винаги ще бъдете в крак с времето, а и модните тенденции!

Аксесоарите са много важна част от облеклото ни. За това не ги пренебрегвайте, ами им отредете специално място в сърцето и ума си.