Бизнес

Пет важни маркетинг митове

маркетингЗа много незапознати хора маркетингът е интуитивен процес. Ако задълбаете обаче, то постепенно ще разберете, че той е напълно нелогичен и дори по-сложен. Той е процес, където опитът и грешката понякога са най-добрите подходи. Друг път обаче е по-добре да се направи детайлно проучване преди да бъде предприето каквото и да е действие. Точно заради тези негови свойства маркетингът е толкова интересен и привлекателен. Има не един и два мита за маркетинга, но в тази статия ще ви представя само десет, които смятам за важни.

Повече винаги е по-добре

Информирането на колкото се може повече хора не винаги означава успех. Напротив, има случаи когато тази стратегия ще доведе единствено до нула продажби и нула нови клиенти. Целта ви трябва да бъде да разпространите кампанията си сред определени хора, имащи интерес от това, което предлагате.

Привличане на вниманието с цифри

Важно е да представите себе си като човек, който е истински професионалист в това, за което пише и, че знае “за какво става въпрос”, но не прекалявайте. Не затормозявайте излишно хората с прилагане на сложни таблици и детайлни графики, а наблегнете на увлекателното писане.

Маркетингът да бъде “шумен”

Прекаленото използване на агресивна пунктуация, удебеляване на шрифт, промяна размера на шрифта, както и всякакви тактики за “привличане на внимание” може да отблъснат потенциални потребители. Вместо да използвате тези похвати, опитайте се да заразите хората със страстта и отдадеността си.

Разказване за ползите и облагите

Запомнете, че разказването за ползите и облагите от работата с вас е съвсем различно от показването им на практика. Рискът да звучите несериозно в очите на събеседника ви е много голям.

Използване на специфичен за сферата жаргон

Когато водите кореспонденция с потенциален потребител, използването на жаргон е меко казано нежелано, а може би и недопустимо. Малко са нещата, които вредят повече на бизнес имиджа ви от жаргонното и неправилно говорене.