Мода

Познай ментето сред оригинала

Познай ментето сред оригиналаАко си почитателка на дизайнерските обувки, добре дошла в клуба!

Обожанието към чифта перфектно изработени обувки не може да се сравни дори с това към любимия човек.

Ароматът на естествена кожа, перфектната извивка, стабилния ток и меката подплата на ултра скъпите и в същото време безценни обувки са незаменими.

За жалост обаче доста често се случва да попаднем на ментета, които се опитват да ни пробутат.

Как да избегнеш това? Научи сега:

1. Необяснимо ниска цена
Запомни, че дизайнерски обувки на Prada и Himmy Choos не могат да бъдат открити за по-малко от 1000 долара. Затова всички чифтове, които се предлагат на цена от скромните 200 долара, са абсолютно менте!

2. Странен цвят
Попаднала си на обява, в която пише, че момиче продава за по-малко пари дизайнерски чифт обувки, които по някаква причина просто не й стават? Освен това цветът на кутията е странен, по моделът липсват типичните камъчета, ципът е сребрист, а не златен, кафявото отива към черно, а заостреният връх тук е по-притъпен? Остави това, че никоя нормална жена не би дала над 1000 лв. за обувки, които си е купила от магазин и е знаела, че не може да си напъха крака в тях. Дребните детайли, които характеризират един чифт като уникален, са важни и ако не откриеш съвпадение, просто не си давай парите.

3. Изкуствени материали
Има едно основно правило в създаването на обувки от модните гиганти – естествени материали. Влез в скъпия магазин и усети колко нежна и в същото време здрава е кожата, от която са изработени моделите. След това докосни тези на ментето, което се опитват да ти пробутат две преки по-надолу. Забележи как изкусно е подшита кожата на оригинала и как е залепена тя на репликата. Виж също така подметката – на едните тя е стабилна, а при другите – като пластмасова.

4. Няма етикет, нито кутия
Много често се случва да попаднем на обяви в eBay, в които се опитват да ни убедят, че чифт обувки няма етикет, нито пък кутия, защото са взети директно от фабриката, в която са създадени. На всичкото отгоре пробутват безумни истории, че за цялото това начинание по нелегалното изнасяне на иначе 100 % оригиналните обувки, са взели участие приятели на техни приятели, които имат познати, чиито майки работят в някоя от фабриките на Gucci, Versace и т.н. Никога не се доверявай на обувки, които не вървят с надпис и кутия.

5. Дребните детайли
Трябва да признаем, че понякога ментетата толкова много наподобяват оригиналите, че и на нас ни е трудно да разпознаем копието. Точно в този момент се доверяваме на нюха ни към малките детайли, за които почти никой имитатор не се сеща. Така например всяка себеуважаваща се мацка знае, че в кутията с чифт чисто нови обувки на Louboutins винаги има допълнителни капачки за токчета, опаковани в малка червена торбичка.

6. Объркано име
Понякога очевидното ни убягва. Ако видиш, че на кутията или етикетът на обувките пише Guci, а не Gucci и Dolche & Gabanna вместо Dolce & Gabbana – знай, че ти пробутват далеч от дизайнерските обувки.