Бизнес

Работа от вкъщи, онлайн предприемач, лична свобода – ще ви хареса!

Работа от вкъщиКогато вече на 100% се превърнах в онлайн предприемач, много мои приятели ме питаха защо го правя. За тях ставането всяка сутрин и отиването рано на работа е нормално, а и едва ли не задължително. Това е така защото тези порядки и предразсъдъци са втълпявани с години на българите, но това отново е тема, която не искам да засягам, защото е прекалено сериозна и обемна. За мен обаче ходенето всяка сутрин на работа и сляпото подчиняване на някой “началник”, е нещо неприемливо.

Предпочитам да работя от комфорта на собственото си жилище, като не спазвам работно време и нямам шеф, който да ми заповядва какво да правя и кога да го правя. Но това са само някои от предимствата на работата от вкъщи. В следващите няколко абзаца ще опитам да изброя някои от най-важните, като не изключвам възможността да пропусна някой, но предполагам ще ме извините – не е нарочно, предимства на това да си “изкарваш хляба” от собствения си дом.

На първо място вие получавате лична свобода. За първи път откакто навлезнах във “възрастта на работещите”, аз почувствах че контролирам живота си. Почувствах липсата на натиск от часовника, която е нещо прекрасно. В следствие на това стресът задължително намалява, а предимствата от това не искам да ги коментирам.

Липсата на шеф също спомогна за намаляването на стреса. Разбира се не всичко е толкова розово – не може да си позволите да пилеете времето си безцелно, защото от самите вас зависи колко пари ще изкарате за месеца. Необходимо е да си изградите навици за правилно разпределяне на времето, които да ограничат до минимум пилеенето му.

Следващото предимство е, че си спестявате много разходи, които са неизбежни когато ходите на работа. Не ви се налага да плащате пари за гориво или билети, а и си спестявате страшно много време, което иначе се “губи”, в пътуване. Когато упражнявате работа от вкъщи, вие не трябва да носите специални дрехи – на практика може да работите по пижама, така вие спестявате от покупката на костюми например, които съм сигурен, че носите почти и само на работа.

Освен това през целия ден вие се храните от вашия хладилник, а всички знаят колко по-евтино е това. Храната навън, независимо къде, е много по-скъпа от тази, която сте си купили от хипермаркета или от кварталния магазин.

Това е едно от може би най-големите предимства на това да си онлайн предприемач – имаш много време за семейството и приятелите си. Тези две думи са ключови за постигане на щастие от един индивид. Когато един човек е в добри отношения със семейството и приятелите си, то е неизбежно да не пренесе позитивната си енергия и на работното място, а тъй като работното място е собственият му дом… мисля че всеки би искал да има такава обстановка на мястото където работи.

Упражнете правото си на лична свобода и започнете да работите за себе си!