Красота

Защо косата си отива

косопадИзтъняването на косъма много често се дължи на лошо преработване на белтъчините от организма. И ето защо ако храносмилането и абсорбирането се подобрят може да израсне нова и гъста коса.

Обичайният косопад (алопеция) е свързан по-скоро с хормоните и засяга средно 60 на 100 от мъжете и само 10 на 100 от жените. Откакто свят светува мъжете са били застрашени от оплешивяване. Безброй лосиони, хапчета, мазилца са били изобретявани и след това зарязван в стремежа за възстановяване на мъжката коса, но въпреки непрестанните упорити проучвания, нищо не е могло да спре кичурите коса да падат.

Преди повече от десетилетие италиански лекари са разработили специализиран метод на лечение на най-сериозните случаи на косопад. Резултатите от многобройните им и обстойни изследвания, съпътстващи клинични тестове, проведени на много места в света са смайващи. Макар и да не възстановява опадалата коса, нито пък да лекува плешивостта, тази терапия без лекарства ограничава косопада, засилва растежа и здравината на косата, и същевременно помага срещу себорея.