Мода

Защо не трябва да пестите от закупуване на обувки, изработени от естествена кожа?

Защо не трябва да пестите от закупуване на обувки, изработени от естествена кожа?Естествена или изкуствена кожа? Много хора купуват по -достъпни неща, обяснявайки, че  цената на обувките, изработени от естествени материали, не могат да си я позволят. Но тук се появява добре известната поговорка: скъперникът плаща два пъти. Причините за предимствата на  обувките от естествена кожа са следните:

  • Ще издържат много по-дълго, ще имат по-малко напукване и при подходяща грижа и съхранение ще изглеждат добре в продължение на много години, като същевременно ще останат напълно нови на външен вид.
  • Те се разтягат лесно и приема формата на крака, което означава, че обувката ще се влоши по -малко поради пукнатини и гънки и ще бъде удобна за носене, ще избегнете поява на мазоли.
  • Изглеждат различно и, каквото и да казват, качеството на обувката се вижда веднага.
  • Те са хигиенични – позволяват пропускане на въздух, добре проветряват се и задържат топлината, няма да има висока влажност в обувките или ботушите, краката ви няма да се намокрят или изпотяват, не можете да се страхувате от гъбични заболявания и постоянно неприятна миризма.
  • При топло време краката неизбежно се изпотяват. Заместителите и евтината боя ще предизвикат нежелани реакции, дори алергии.
  • Такива обувки се създават от професионални марки, а не от фабрики за масовия пазар и всички модни тенденции се вземат предвид при създаването на колекции. Когато купувате маркови кожени обувки, можете да сте сигурни, че следвате модните тенденции на сезона.

Цената се оправдава от много фактори: удобството, когато обувките практически не се усещат на крака, лекотата на ходене, липсата на умора и тежест на краката, здравината на закопчалката и липсата на признаци на евтиност като изпъкнали конци и криви шевове.

Обувките от естествена кожа вече не са много по-скъпи от тези, направени от заместители, но се носят по-дълго. Евтините модели трябва да се сменят няколко пъти на сезон – особено ако е зима, когато любимият ви чифт ще бъде покрит с петна от сол и химикали по улиците.

Как да разграничим естествения материал от изкуствения?

Не са редки случаите обувките от изкуствена кожа да бъдат изработени с достатъчно качество и да бъдат представени като истински, завишаващи цената. Трудно е да се различи, но има определени признаци.

Погледнете шевовете – материалът се разделя на тях на малки ивици. Ако участъците са залепени или трудни за разглобяване – можете просто да почувствате обувката – кожата трябва да е малко топла. Препоръчително е да не забравяте за миризмата; не можете да я объркате с нищо мириса на естествена кожа като материал.

Източник: https://e-broshura.com/