Интересно

10 най-съвременни и интересни града в Северна Америка

Лас ВегасСеверна Америка – тук са разположени големи държави Съединените Американски Щати, Канада, Мексико и други по-малки. На тази част от земното кълбо може да се посетят интересни места по време на екскурзия. Някои от тях са доказателство за развитието на технологиите, други са пример за поддържане на историческите забележителности, трети са насочени към забавленията.

Разбира се пътуването до там може да бъде организирано от туристическа агенция, за да може цялото пътуване и настаняване да бъде с ясна визия.

Все пак в Северна Америка има много забележителности и интересни града, които може да се посетят по време на екскурзия или почивка.

Лас Вегас

Лас Вегас е най-гъсто населеният град в щата Невада, САЩ. Известен е с многото казина, хотели и начини за развлечение. Може да се насладите на голям лукс, нови коли и различни екстри. По света му се носи името “Развлекателната столица на света”.

Лос Анджелис

Лос Анджелис е американски град в щата Калифорния. Името му идва от испански и означава “Ангелите”. Известен е с многото филми снимани там, нощния живот и динамичното ежедневие. Често пъти града се свързва с Холивуд.

Холивуд

Холивуд e квартал в Лос Анджелис, щата Калифорния, САЩ. Името му означава ‘Свещена земя’. На много е известен като център на киностудия и кинозвезди. Ако отидете в Холивуд, може да се насладите на съвременния стил, който се развива в разкош и красива природа.

Торонто

Торонто е най-големият град в Канада. Разположен е на северозападния бряг на езерото Онтарио. Забележителности са: кулата “СиЕн Тауър” — най-високата свободно стояща постройка в света, най-дългата улица в света “Йънг стрийт”, “Хокейната стена на славата” и др.

Чикаго

Чикаго е град в северната част на САЩ, щатa Илинойс. Той е трети по големина в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис. В този град има много българи и български общности. Разположен на западния бряг на езерото Мичиган, при устието на река Чикаго.

Мексико Сити

Мексико Сити е столицата на Мексико. Един от най-големите градове в света. Историята на града се преплита с тази на ацтеките и идването на испанските конквистадори. Има красива природа и съвременни сгради.

Ню Йорк

Ню Йорк – наричан още ‘Голямата ябълка’. Градът е сред най-важните финансови и комуникационни центрове в света. Климатът на Ню Йорк е влажен континентален, като близостта до водата води до по-незначителни температурни разлики.

Филаделфия

Филаделфия е петият най-голям град в САЩ и най-големият град за щата Пенсилвания. Наричан е още “Фили”, “градът на братската любов”, “Люлка на свободата”, “Квакерград”, “Родното място на Америка” и др. Привлекателно място, където може да се отиде по време на почивка.

Сан Франциско

Сан Франциско – е разположен на Западното крайбрежие на САЩ с излаз на Тихия океан. Градът е познат с развитата си туристическата индустрия, като има многобройни хотели и над 2000 ресторанта.

Квебек

В Квебек е съсредоточена най-компактната франкофонска общност в Северна Америка. Квебек еград, в който има хора от различни краища на света обединили се от идеята да постигнал големи резултати. Имат може би най-добрата здравна система в света.