Туризъм

10-те най-основни съвета преди пътуване

пътуванеЗа всеки предприемащ първото си пътуване е добре да знае няколко неща за плащанията, организацията и самото пътуване какво включва. Тук са поместени 10-те най-основни съвета, на които може да се обърне внимание. По-добре е човек да е готов за своето пътуване, от колкото да научи някои неща по време на почивката си.

1. Когато сте харесали оферта на туристическа агенция е добре да се запознаете с това какво включва тя. Какви хранения има и безплатни ли са (включени ли са в офертата).

2. При сключване на туристическа застраховка е добре да знаете какви рискове са покрити и съответно при какви условия. В случай на нужда – на кой телефон да се обадите за съдействие и на какъв език ще Ви обслужат.

3. При вземане на кола под наем трябва да сте запознати с условията, при които взимате избрания автомобил. Какво количество бензин се дава в началото и какво трябва да се върне и има ли такса, ако това не успеете да го направите. Защото, ако ВИ дадат пълен резервоар и искат такъв при връщането – от бензиностанцията до офиса също ще бъде изразходен. Тази разлика на каква сума се доплаща. Също така таксата за rent-a-car включва ли застраховки, пътни такси и други подобни вземания.

4. При влизане в хотелската стая се запознайте добре с наличността, която Ви се завежда. Ако има разминаване Вие ще трябва да го платите.

5. Съхранявайте личните си документи и финанси грижливо, за да не се получават недоразумения.

6. При обмяна на валута, ако някой Ви догони и иска да преброи парите дали не е станала грешка – не се доверявайте. Това е голяма измама, в която Ви взимат парите или ги подменят с фалшиви. Всички финансови операции се извършват на мястото за тази цел и извън тях риска за измама е много голям. Този съвет е много важен, ако не желаете попаднете в затруднена ситуация.

7. При тръгване на път е добре да се запасите с основни медикаменти, ако все пак се наложи. Да си вземете различни консумативи за фотоапарат, зарядно за камера, телефон и др. Този съвет е за да не изпаднете в неловка ситуация, в която е необходимо да заплатите високи цени.

8. Посещенията, които са включени в програмата по разни забележителни места и разходки дали се заплащат допълнително и съответно на каква цена. По възможност да има снимка на хотела, където ще отседнете и на стаите, за да придобиете по-добра представа за мястото, където сте решили да си починете и разведрите.

9. Колко време от екскурзията е само път и колко наистина времето за разглеждане и почивка.

10. Имате ли необходимото желание и настроение за почивка.