Отслабване

Регламентирани хапчета за отслабване – защо да се придържаме към тях?

Регламентирани хапчета за отслабванеСъвременният пазар изобилства от хапчета за отслабване, част от които наистина действат, но за жалост по-големият процент не показва особена ефективност. Диетичната суплементация представлява мултимилиардна индустрия, която се развива в среда на минимален или почти липсващ контрол. Сред огромното разнообразие от диетични и хранителни добавки обаче има и регламентирани продукти. Точно към тях съветваме да се насочите.

От къде да купуваме?

Нерегламентирани хапчета за отслабване могат да се намерят дори в аптечната мрежа, така че мястото на пазаруване не дава особена гаранция за качество, чистота и безопасност на продукта. Таблетките, сиропите и прахчета, предлагани в онлайн магазин MaxSlimming, се доставят със сертификат за качество и безопасност. Това показва, че съставът им е известен и нито една от съставките не е под забрана от страна на агенциите по контрол на храните.

Продуктите, предлагани като средство за редукция на тегло покриват много широк диапазон от медикаменти – от витамини и минерали, до билки и растителни екстракти, та чак до спортните суплементи, базирани на заменими и незаменими (есенциални) аминокиселини. Съществуват и множество храни, смятани за ефективни в изгарянето на мазнини, които се предлагат в Био-магазините.

Като цяло диетичната суплементация и хранителните добавки изобщо, не са обект на същия регламент, валиден за лекарствените продукти. Липсват напълно изисквания за клинични изпитания и анализ на ефективност и безопасност. Въпреки това диетичните хапчета не са оставени напълно извън контрола на агенцията по храните и лекарствата.

Законът за здравето от 1994г., одобрен от конгреса на САЩ класифицира хранителните добавки като продукти, които:

  • Са предназначени да допълват диетичното хранене;
  • Съдържат една или повече съставки (витамини, билки, аминокиселини) или техни производни;
  • Предназначени са за орален прием;
  • Етикират се като хранителна добавка.

От 2007г. Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) излезе от ролята си на регулаторен орган, залагайки на добрите производствени практики, които гарантират, че: продуктите се произвеждат по методи, съответстващи на изискванията за качество, не съдържат примеси и замърсители и са коректно етикирани.

Когато даден производител отправи твърдение относно ефекта от използването на добавка за отслабване, обикновено липсва клинично изпитание, което да го доказва. Ето защо е важно хората, желаещи да редуцират теглото си, да се придържат единствено към добавките, чиито произход, производител, състав и концентрация на активното вещество, са коректно обозначени на опаковката на продукта.

Онлайн магазин MaxSlimming предлага добавки, категоризирани спрямо тяхното предназначение и състав – билкови, професионални, за здраве и красота. Създаден е специален раздел, в който клиентът може да се запознае със сертификата на всеки отделен артикул, за да се увери, че се предлага съобразно Европейското и българското законодателство.

В заключение ще отправим още един полезен съвет към желаещите да намалят теглото си с хапчета, продавани без рецепта – не очаквайте чудеса от тях. Дори доказано ефективните разработки действат само ако приемът им е съчетан с диетичен хранителен режим и редовна физическа активност – спорт.

Приемането на добавка за отслабване следва да става единствено при липса на тежки, хронични и други заболявания, освен ако не са предписани от лекуващия лекар и се приемат под негов контрол. Приемът на продукти за регулиране на тегло заедно с медикаменти, приемани по лекарско предписание е допустим само под лекарски контрол.