Туризъм

Почивка във Велинград: Защо си струва и къде да отседнем?

Почивка във Велинград

Велинград се намира в един от най-живописните райони на Родопите – Чипинската котловина в долината на река Яденица, на 8 км от карстовия извор и езерото Клептуза. Въпреки факта, че лечебните извори на Велинград са известни още от времето на тракийското заселване, той е един от най-младите градове в България, основан през 1948 г. след сливането на три села – Лъджене, Каменица и Чепино.

По микроклиматични характеристики Велинград е един от най-добрите климатични курорти в страната. Разположен е в планинска котловина на надморска височина 750-850 м, планините около центъра са покрити с гъсти, предимно борови гори. С разнообразието и изобилието на минерални води (над 70 извора) той привлича много туристи през цялата година. Тук има радонови води, питейна вода. Всички термални води (от 22 до 96 ° C) се характеризират с ниска минерализация, алкална реакция, съдържат силиций и флуор.

Показания за лечение във Велинград

Почивка във Велинград се препоръчва при заболявания на дихателната система, храносмилането, обмяната на веществата, жлъчнокаменна и уролитиаза, заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, гинекологични заболявания и други.

Изворната минерална вода Чепино, която се доставя във Велинград за оздравителни и рехабилитационни програми чрез собствена водопроводна мрежа, е термална, слабоминерализирана (обща минерализация 231 g/l) алкална вода.

По химичен състав се характеризира като натриев силициев бикарбонат флуоросулфат с високо съдържание на калий и калций. Особеността на тази минерална вода е съдържанието на флуорни, силициеви и радонови йони (по радиологични показатели това се отнася за минерални води с ниска концентрация на радон, радиоактивност 68 хеман/л).

Силициевите води, според японските геронтолози, са най-мощните геропротектори. Силицият поддържа младостта и еластичността на кожата, еластичността на кръвоносните съдове, възстановява имунната защита на кожата, има голямо значение в процеса на растеж и формиране на кожата, костите, хрущялите и съединителната тъкан.

Силицият предотвратява отлагането на липиди, нормализира пропускливостта на стените на кръвоносните съдове и осигурява тяхната еластичност.

Нощувки във Велинград

Ако сте решили да се погрижите за здравето си или просто да си подарите малко тишина и спокойствие в прекрасна борова планина, може да отседнете на едно модерно и комфортно място – вила „The House“. Подобно настаняване във Велинград се предпочита от много туристи, заради уникалната атмосфера, спокойствие и комфорт.

Вилата разполага с различни по големина апартаменти, така че да отговори напълно на вашите индивидуални нужди. Помещенията са оборудвани напълно, спрямо всички стандарти на модерния начин на живот. Интериорът е издържан в съвременен стил, в спокойна и хармонична цветова гама, за да ви предложи идеалните условия за пълен релакс.

Изберете да прекарате почивката си в чудесната самостоятелна къща за гости във Велинград и със сигурност няма да съжалявате! Подходяща е както за романтични празници, така и за семейни тържества или купон с приятели.

Местоположението на тази чудесна самостоятелна къща за гости Велинград е ключово – само на десетина минутки път пеша от центъра, където можете да намерите много туристически атракции. А ако искате да се насладите на разходка в боровата гора, най-близките пътеки са само на пет минути от вас.

Звучи съблазнително, нали? Вила „The House“ ви очаква!