Витамини и минерали

Какви мултивитамини да купите

МултивитаминиВсеки човешки организъм има нужда от определени витамини за да може да функционира правилно. Те се поемат или чрез храната или се набавят допълнително чрез приема на определени комплекси от мултивитамини. Какви са предлаганите в онлайн магазина на Healthstore видове и защо е важен техният прием?

Видове мултивитамини в Healthstore

Витамините представляват органични съединения, от които всеки нормално функциониращ организъм се нуждае. Те участват във всички биохимични процеси и дефицитът им нарушава правилното функциониране на отделните системи. Те не могат да се синтезират по естествен път, което налага техния външен прием чрез храната.

Ето как всъщност, при неправилна и небалансирана хранителна диета, тялото ни може да получи силен дефицит на определени вещества, което да се отрази върху цялостното ни здравословно състояние.

Именно поради големия брой на отделните витамини са измислени и мултивитаминните комплекси, в чийто състав са включени отделните групи, така че с един прием да получим всичко необходимо. В сайта на Healthstore днес са достъпни мултивитамини за мъже, за жени, за тийнейджъри и за възрастни дори. Според мненията на много хора, обикновено дефицитът се проявява в трудното наспиване, отпадналост и липса на сили през деня.

Защо е важно да се приемат

Накратко можем да кажем, че мултивитамините участват в обмяната на веществата и преобразуването им в енергия. Те са разделени на две основни групи:

  • мастноразтворими – натрупват се в мастната тъкан. В този случай влизат подгрупите А, D, E, K;
  • водоразтворими – спомагат за кръвообращението. Тук влизат всички витамини от B и C групите.

Препоръчителен е всекидневния прием на водноразтворимите, защото организмът ги изхвърля през отделителната система на всеки 4 часа.

От друга страна, в никакъв случай не се препоръчва всекидневния прием на мастноразтворими мултивитамини, защото при прекаленото им натрупване стават токсични и опасни за здравето. От тук следва да развенчаем и един от върлуващите митове, че колкото повече, толкова по-здрави. Това всъщност не е точно така и в никакъв случай не се препоръчва. Тялото си има нужда от определени количества и всичко над тях започва да вреди.

Ние от Healthstore съветваме всеки един, преди да предприеме покупка да се консултира с подходящ лекар, който да направи нужните прегледи и да Ви предпише подходящите за Вас средства. Така можете да сте сигурни, че ще дадете на организма си това, от което се нуждае.