Отслабване

Хранителни добавки за отслабване – защо са толкова необходими?

хранителни добавки shop.4fitness.bgАко сте опитали безброй мъчителни диети и сте останали разочаровани от тяхната неефективност, то съвсем в реда на нещата е да се насочите към хранителни добавки за отслабване. В аптеките и онлайн търговската мрежа ще откриете огромно разнообразие от продукти, обещаващи бързи и постоянни резултати, но доколко тези обещания са изпълними е спорен въпрос, на който няма да се спираме в момента.

Защо са ни необходими добавки за да отслабнем?

При наднормено тегло тялото има ограничен капацитет за изгаряне на телесните мазнини, поради което е важно да му помогнем поне в началото, като му дадем допълнителен тласък, който да стартира процесите по редукция на излишното тегло. Ролята на повечето хранителни добавки за отслабване се състои в стимулиране на специфични физиологични процеси, които в крайна сметка водят до желаните резултати.

Сред фитнес добавките има една група продукти, наречени фет бърнъри. Те са едни от най-ефикасните, тъй като обикновено се съчетават с интензивно физическо натоварване. Вероятно знаете, че физическата активност стимулира определени метаболитни процеси, водещи до изгаряне на телесните мазнини? Вероятно, също така сте чували, че хората с наднормено тегло нямат нужната енергия и издръжливост, за да проведат една пълноценна тренировка? Е, тук идва ролята на фет бърнърите, които правят нещата възможни и лесни.

На кои продукти да заложим?

Тук ще ви предложим няколко групи хранителни добавки, спадащи към категория фет бърнъри, които можете да включите към диетично-тренировъчния си режим. Имайте предвид, че няма вълшебен продукт, който сам да свърши цялата работа. Вие трябва да полагате необходимите усилия, като ограничите броя на калориите, приемани с храната и спортувате редовно и усилено.

Продуктите, към които е добре да се насочите  са:

Добавки, съдържащи L-карнитин

Л-карнитинът е изцяло фитнес добавка, поради свойството си да дава енергия. Тя се приема преди тренировка, за да осигури един значителен прилив на сила и тонус. Ако досега сте смятали спорта за крайно уморителен и отегчителен, с прием на L-карнитин базиран суплемент, не само ще имате нужния тласък, за да изпълните цялата тренировъчна програма, но и ще се чувствате чудесно през цялото време.

Л-карнитин не прави само това, обаче. Той не е просто енергийна напитка, въздействаща единствено на нервната система. Тази синтезираща се в човешкото тяло аминокиселина има една много важна функция – транспортира дълговерижните мастни киселини през клетъчната мембрана, за да ги достави до митохондриите, където биват използвани като гориво. Толкова е просто – тялото не изразходва важните си запаси, за получи енергия, а за целта използва натрупаните излишъци от мазнини.

Въглехидратни и мазнинни блокери

Ще ги срещнете под името Fat & Carb блокери. Те, най-просто казано блокират усвояването на въглехидратите и мазнините, приемани с храната и по този начин предотвратяват натрупването им под формата на мазнини в различни участъци от тялото. Не можете да се лишите от хляба, картофите и сладкишите? Тези продукти ще ви помогнат да избегнете негативния ефект от тяхната консумация, но… само за кратко. Поради свойството им да въздействат на храносмилателните ензими не е препоръчително да ги приемате дълго.

Термогенни фет бърнъри

Термогенните бърнъри имат свойството да повишават телесната температура, стимулирайки специфичен процес, наречен термогенеза. При този процес се ускорява обмяната на веществата, като по този начин се стимулира тялото само да посегне на излишните си мастни запаси. Повечето хранителни добавки от тази група са базирани на екстракти от кафе и чили. Капсицинът, който е основното вещество в лютите чушки има висока ефективност при намаляване на излишното тегло.