Рецепти

Как да сготвим пилешки гърди

Как да сготвим пилешки гърдиПилешките гърди са диетично месо с високо съдържание на протеини. Преди да приготвите ястие от тях, най-важното е да изберете правилния продукт. Бледорозовият цвят с розови ивици на повърхността се счита за признак на добро качество на месото. То трябва и да е стегнато, тоест да се възстановява бързо след натиск с пръст. По повърхността не трябва да има наличие на кръв или слуз. Замразеният продукт следва да мирише естествено на сурово месо след размразяването.

Подготовка за готвене на пилешки гърди

Месото ще бъде много по-сочно и ще се сготви равномерно, ако преди готвене се размрази. За постепенно размразяване е по-добре да използвате подходящото отделение на хладилника. Ако бързате, сложете моето в найлонов плик и потопете в тенджера, пълна с хладка вода. Оставете да се затопли на стайна температура.

Изплакнете го с течаща вода непосредствено преди готвене. Гответе пилешките гърди заедно с кожата, ако сте решили да зарадвате близките си със супа. Ако планирате да сервирате пилешките гърди със салата, по-добре е да отстраните кожата.

Времето за готвене на пилешките гърди се определя от метода на готвене и размера на парчетата месо. Обикновено топлинната обработка отнема около 10-30 минути. За да проверите дали месото е сготвено, пробвайте пилето с острието на ножа. Ако той лесно потъва в месото, значи е готово.

Ако все още се съмнявате, отрежете някое от парчетата. Готовото месо е равномерно оцветено – както отвън, така и отвътре.

За диетични ястия гответе пилешките гърди в тенджера. Не забравяйте да добавите любимите си подправки. Те ще придадат вкус на ястието. Дафиновите листа, солта и бахарът са отличен избор. Залейте месото с вода, така че тя да го покрива с около два сантиметра.

Варете на умерен огън. След като месото заври, намалете котлона. Добавете нарязани моркови, чесън, лук и други подправки, които харесвате. Не забравяйте редовно да почиствате пяната с лъжица.

Източник: vsichki-recepti.com