Авто-Мото

Видеорегистратор в колата е от решаващо значение при разследването на катастрофи по пътищата

Видеорегистратор Никой шофьор не е застрахован – за съжаление честотата на възникване на катастрофи се е увеличила неимоверно през последните години. Освен с призив за по-внимателно шофиране, днес се включваме и с една идея – снабдете личния си автомобил с видеорегистратор. Това удобно, практично и функционално устройство ще ви даде възможност да наблюдавате всичко случващо се както в автомобила ви, така и извън него. Излишно е да споменаваме в колко ситуации това би било едно наистина практично решение, даващо много необходима и допълнителна яснота по редица въпроси.

Кое устройство наричаме видеорегистратор и за какво би ни послужил?

Видеорегистратор, най-общо казано, е камера, чиято цел е да бъде поставена в автомобила – тя заснема във видео формат всичко случващо се в купето и извън превозното средство. По своята същност всеки видеорегистратор предоставя възможността да се осъществява видеонаблюдение с наистина високо качество. Този факт не е никак за подценяване – в редица случаи бихме имали нуждата именно от повече детайлност и факти.

От една страна, наличието на видеорегистратор би могло да ни окаже записване на пътуването – така например завинаги ще запечатате спомените си от онази така приятна и вълнуваща екскурзия. От друга страна, при възникване на транспортно произшествие с лекота ще можете да докажете действителното случване на събитията. Поради тази причина видеорегистраторите често биват наричани „черните кутии“ на автомобилите – наличието на видеозапис на дадена злополука би оказало наистина завидна помощ на органите на реда при установяването на вината.

Как сработва един видеорегистратор?

Устройството, което наричаме видеорегистратор, често използва акумулатора, за да зарежда своята батерия. Разбира се, повечето камери са оборудвани и със своя резервна батерия. Вариант е да заложите на видим видеорегистратор, който се монтира в купето на автомобила и поддържа възможността да заснема случващото се както отвън, така и отвътре. Ако пък не желаете да се вижда ясно с каква техника разполага вашият автомобил, то тогава е наистина удачен вариан да заложите на вграден видеорегистратор, който се монтира в огледалото за обратно виждане например.

Така няма да привличате внимание с техниката, с която разполагате в превозното си средство, но пък ще се възползвате максимално от множеството функции, с които е оборудвано устройството. Грижата за автомобила не винаги опира само и единствено до козметични подобрения и регулярни прегледи и ремонти – понякога е важно да помислим в перспектива и да направим всичко необходимо, за да осигурим и защита. В този ред на мисли, един видеорегистратор лесно би могъл да се използва и с чисто охранителни цели. Всичко гореизброено само доказва важността от това да разполагаме наистина с такова устройство.