Авто-Мото

Аксесоари за кола – какво може би липсва в автомобила ви?

Аксесоари за колаАсортиментът от аксесоари за кола, предлагана на съвременния пазар, се увеличава непрекъснато. Собствениците на автомобили се нуждаят от все повече вещи в автомобилното купе, а производители и търговци щедро им ги предоставят. Можете да закупите необходим аксесоар за колата си онлайн от магазин Giga. Тук ще ви предложат богат избор от полезни приспособления на супер достъпна цена.

Кои са необходимите вещи, които трябва да присъстват във всяка кола и защо?

Съвременните автоаксесоари изпълняват няколко важни функции. Те биха могли да служат като интериорна декорация, помагайки автомобилът ви да изглежда впечатляващо. Някои продукти имат за цел да повишат комфорта и безопасността на водача и пътниците, особено на дълъг път. Същевременно, тези полезни детайли могат да подчертаят вашата индивидуалност – предпочитания, вкусове, навици.

Съществува стандартен набор от допълнителни елементи, които трябва да присъстват във всеки автомобил. Това са:

  • Комплект за първа помощ, който е полезен както в случай на нараняване, така и за оказване на първа помощ на жертви на пътнотранспортни произшествия;
  • Пожарогасител;
  • Буксирно въже, което ще помогне при необходимост от спешна евакуация на превозното средство;
  • Отражателен знак за аварийно спиране, информиращ останалите участници в движението за неизправност на вашия автомобил или произшествие.

Тук определено няма да говорим за задължителните авто принадлежности, изискуеми от Закона за движение по пътищата. Темата, която ни вълнува са аксесоарите, които не са задължителни, но въпреки това присъстват във всички моторни превозни средства. Щом останалите водачи се нуждаят от тях, значи и на вас могат да бъдат полезни. Нека разгледаме кои са те.

Видеорегистратор и GPS навигатор

Полезните приспособления за автомобили включват доста голяма гама продукти, болшинството от които са електроника. Бордовият видеорегистратор е такава полезна джаджа, проектирана да записва пътната обстановка и да бъде обективен свидетел, на всичко, което се случва на пътя. Можете да прегледате записите по всяко време. Често именно тези доказателства стават решаващи при спорни ситуации на пътя.

GPS навигаторът е задължителен компонент от оборудването на автомобилно купе. Той е полезен дори на онези, познаващи града като ръката си. Устройството ще ви помогне да намерите най-добрия маршрут при извънградски пътувания и няма да ви позволи да се изгубите в непознат район. Освен това, когато съставя маршрут, навигаторът взема предвид наличието на задръствания, което спестява, на първо място, вашето време.

Хладилник, барче или органайзер

Хладилник/барче за кола – такава придобивка със сигурност ще бъде полезна на любителите на дългите пътувания. Наличието на хладилник ще ви позволи да вземете със себе си храна, която изисква специални условия за съхранение. Студените напитки в жегата и горещият чай през зимата вече няма да бъдат само мечта.

Доброто пътуване изисква перфектна организация на багажа. Един автомобилен органайзер ще ви свърши чудесна работа. В каталога на Giga.bg ще откриете всякакви модели – за багажник, за гърба на седалките и т.н. Те са изключително полезни ако пътувате с малки деца. Децата непрекъснато се нуждаят от нещо. Хубаво е то да ви е под ръка.

Захранващ адаптер и аудио система

Адаптер разклонител и аудио система – задължителни за кратки и дълги пътувания. По правило всички електрически уреди са свързани към един контакт – този на запалката. Това означава, че не можете да използвате няколко устройства едновременно ако нямате адаптер разклонител.

Аудиосистемата, била тя плеър, FM трансмитер или медия плеър ще направи пътуването ви по-забавно и приятно. Не пропускайте да си осигурите висококачествено възпроизвеждане на любимите си песни, когато потегляте към далечна дестинация.