Взаимоотношения

И на чуждо щастие се радвай

чуждо щастиеБританско изследване сочи, че най-важното за повечето хора е семейството и близките им да са щастливи, но когато се справят добре, често изпитваме лека завист. Това в никакъв случай не е хубаво, защото именно тя е способна да разруши едни добри познанства. Именно поради тази причина, трябва да гледаме в перспектива – това, че те успяват, не значи, че ние се проваляме, нали така?
Научете се да се радвате на чуждото щастие и то ще ви озари, както дори не сте предполагали.

Не се съревновавайте
Напълно естествено е да се конкурираме помежду си, но не бива това да се превръща във фикс идея. Само защото покоряването на един връх ни прави щастливи, не значи, че това е пълното щастие. То се споделя. Ето защо е важно да си отговорим на въпроса „Искаме ли същото нещо като него?“ и тогава да тръгнем да се борим за него или пък не.

Споделяйте и своите постижения
Ако сте работили упорито и все пак не сте постигнали същите резултати като близките си, най-лесно е да се почувствате недооценени. Въпроси като „Но защо не аз?“ са продиктувани от мисълта, че вие заслужавате повече от когото и да било друг. И все пак – върнете се обратно към личния триумф и го споделете с близките си.

Вдъхновете се

Когато някой постигне нещо голямо, можем или да подценим или да се поучим и вдъхновим от успеха му. Потиснете завистта и я трансформирайте в мотивация, за да подобрите своя собствен живот. Ако можете да сте честни с отсрещния и да признаете, че искате подобни резултати и при вас, той може и да е склонен да ви предложи помощта и съветите си, за да направите личните си завоевания.