Естетични процедури

Поставяне на силиконови импланти

Поставяне на силиконови имплантиУголемяването на женската гръд отдавна не е приоритет на известните лица от екрана. Движещите мотиви на всяка жена са различни– от търсене на допълнителен подсилващ ефект до реконструкция на гърдата, в следствие на злокачествено заболяване.

В практиката се прилагат два вида гръдни протези, известни още като импланти, чиято вътрешна субстанция може да бъде силиконов гел (т.нар.силиконови протези) или физиологичен разтвор. На практика в това се състои и тяхната разлика.

Хирургична процедура по поставяне на импланта

Хирургичната процедура е с продължителност от един до два часа, като това зависи от позиционирането на импланта, спецификата на конкретния случай и мястото на което следва да се направи разреза.

Видове разрези

– Инфрамамарно – разрез, който е често използван в хирургичната практика. Прави се точно в гънката под гърдата. Предпочитан метод, който предоставя удобен и максимален достъп, за да се позиционира гръдната протеза. Белезите са фини и по-малко видими. Методът е предпочитан от жени, чиито гърди не покриват инфрамамарната гънка.

 Периареоларен разрез – разрезът се прави около гръдната ареола и е с много добър естетически резултат. Прилага се при процедури за повдигане на гърдите и при корекции на инфрамамарната гънка. Не съществува риск от загуба на чувствителността на гърдите в този участък, както и от функционално увреждане. Традиционно се прави малък разрез по долната периферия на ареолата. Поставянето на силиконовия имплант се осъществява малко по-трудно, тъй като се изисква по-голям разрез. Белезите са едва забележими.

– Трансаксиларно – сравнително нов метод, който осигурява достъп откъм мишницата. Прави се под ендоскопски контрол, като по този начин се гарантира запазване цялостта на лимфни пътища и кръвоносни съдове в аксиларната област. При този хирургичен метод белега е почти невидим, тъй като съвпада с гънките на кожата, а след половин година е незабележим. Прилага се при нераждали момичета и при дами, при които степента на увисване на гърдите е незначителна.

– Трансумбеликална процедура – разрез в пъпната ямка. Това е рядко използван и свръх модерен метод, който е възможен и се осъществява само при наличието на специална „T.U.B.A“ техника. Имплантите се придвижват нагоре към гърдите и се позиционират. С посоченият метод белези по гърдите няма. Методът е труден за изпълнение и от него се възползват предимно лица от шоубизнеса и фотомодели.

– Трансабдоминална пластика – известна още като (TABA) – процедура. Импланта се придвижва през корема, като на пациентката едновременно се прилага и коремна пластика.