Мода

Официален или спортно-елегантен костюм да изберем за бала

Официален или спортно-елегантен костюм да изберем за балаБалът е важен момент от живота на всеки младеж, защото това е приключването на ученическия период и започването на истинския живот на възрастен. Именно поради този факт, много представители на мъжкия пол желаят да направят събитието запомнящо се като акцентират на перфектно облекло.

Изборът на костюм за бала е сред най-важните неща, на които трябва да се обърне внимание и всичко се свежда до степента на елегантност, която целите да достигнете и демонстрирате.

Официален костюм

За такова формално събитие, каквото е абитуриентският бал, най-често мъжката аудитория предпочита да заложи на официален костюм или смокинг.

Изборът най-често се свежда от костюм от три или четири части, в зависимост дали ще присъства елече или не.

Костюмът от три части включва сако, риза и панталон, а в комбинация се залага на формални обувки, най-често класически тип.

Цветовете на официалните костюми варират в зависимост от предпочитанията. На пазара съществува богато разнообразие от марки, модели, цветове и кройки, които да се превърнат във ваш избор. Най-често срещаните и предпочитаните предложения са неутралните, които изграждат изчистена, стилна и елегантна визия, каквато е основната цел на този тип облекло. Такива са:

  • Черно;
  • Бяло;
  • Графитено сиво;
  • Тъмносиньо.

Смокингите са прекалено формални и притежават строг характер, който е изключително предпочитан за официални събития като бала.

Спортно-елегантен костюм

През последните години спортно-елегантното облекло повишава своите позиции на пазара и модните тенденции сочат, че все повече хора избират да избират такъв тип. Това важи успешно и за костюмите. 

Спортно-елегантните костюми са подходящ избор за изграждане на визия, подходяща за абитуриентския бал. Той е отличен избор за мъжете, които искат да избягат от поставените общоприети рамки и да заложат на индивидуалността в своята визия.

Този тип костюм няма строг характер и представя по-неглижирана визия, което подчертава търсения ефект от абитуриента. Тук цветовите варианти са много по-обширни и колоритни, защото не се следва класическият външен вид. 

Спортно-елегантните мъжки костюми са непретенциозни, не създават дискомфорт, носят голямо удобство и същевременно изглеждат добре. Те нямат ограничение в типа на обувките, отлично подхождат дори с кецове или други модели спортно-елегантни обувки.

Основно предимство е че дори след бала, този костюм, както и отделните части от него, могат да бъдат използвани и по други поводи – рождени дни, празненства, събития и дори вечери навън с приятели в бар или ресторант.

На въпросът кой тип костюм да изберете, отговорът е един – какъвто смятате, че подхожда най-добре на вас и предпочитанията ви.

Тази статия е написана в партньорство с Carducci – водещ бранд за мъжко облекло. За да изберете подходящия костюм за бала, посетете официалния сайт или някой от физическите магазини на Кардучи.