Отслабване

Холивудска диета

Холивудска диетаНаименованието на диетата-Холивуд, подсказва откъде тръгва нейното налагане, а именно от световните звезди, които непрекъснато търсят нови и нови начини, за да изглеждат добре. Ева Мендес и Алиша Кийс са сред дамите, залагащи този начин на хранене. Последвай ди и ти !

Целта на диетата Холивуд е да приемаш по-малко калории, отколкото горите. Това е и тайната на отслабването. Упражненията 5 пъти дневно помагат да се чувстваш тонизиран и да гориш малко калории. Добре е да спазваш диетата, дори повече от 5-те задължителни седмици, ако искаш да си сигурна в резултата. А колкото до това, дали може да има негативно влияние, сме се подсигурили с изцяло здравословен режим на хранене.

Важно е да се храниш по пет пъти дневно, като всяко едно хранене трябва да съдържа по един протеин, въглехидрат, фибри, мазнини и течности. Закуска, обяд и вечеря, плюс две междинни хранения през деня са абсолютно задължителни, което потвърждават финландски учени.

Препоръчителни храни:

Протеин – пилешки гърди, морски дарове,белтъци

Въглехидрати- леща, овесени ядки, зеленчуци като спанак и киноа

Фибри–пълнозърнести закуски, фасул, кафяв ориз, плодове като ябълки, боровинки, портокали, зеленчуци като брюкселско зеле и броколи.

Мазнини- зехтин вместо олио.

Течности- вода, чай и кафе( без подсладители)

Разбира се, имаш ден за почивка: всеки шести ден може да си позволиш храни, по твой избор, но избягвай сладко и пържено. Прави упражнения всеки ден, дори и за 10 минути, намери време за раздвижване, особено ако работиш в офис.