Обзавеждане

Малка баня – много уговорки. Открийте надеждни идеи за малка баня!

Малка баня - много уговорки. Открийте надеждни идеи за малка баня!В случай, че банята ви е с малка площ е изключително важно да подредите пространството по такъв начин, че интериорът да е функционален и същевременно естетичен и оригинален.

Дори ако размерът не ви позволява да създадете напълно удобна баня, оборудвана с отделно стояща вана или няколко впечатляващи мивки, можете да прибегнете до други решения, които ще придадат на интериора оригинален стил и всеки сантиметър пространство ще бъде правилно управляван. Използването на цветовете на стените и аксесоарите, както и добре обмислената селекция на колекцията керамика за баня може напълно да промени подредбата на малките бани в уютна, просторна стая.

Подходящо оформление на пространството в малка баня

Първият етап на работа – най-важният, е подходящото планиране и поставяне на необходимите устройства, така че използването на банята да не бъде затруднено от твърде голямо или неправилно подредено оборудване. Съзнанието за малкия размер оказва влияние върху нашия избор – на пазара има например тесни перални, които със сигурност ще се окажат по-лесни за вписване в пространството и асиметрични вани, заемащи по-малко място от правоъгълните им колеги.

Когато подреждате баня с малко пространство, може да се окаже, че тези елементи ще трябва да бъдат изоставени и пералнята ще бъде разположена в друга част на къщата, а ваната ще бъде заменена с душ и мивка. Този избор не трябва да бъде болезнен компромис, а дори стъпка към създаването на по-удобна стая. Стъклена кабина без традиционна душ кабина както визуално, така и реалистично увеличава използваемото пространство.

Идея за малка баня – огледални чела

Банята винаги е елемент от едно по-голямо цяло, поради което оборудването, което съдържа, до голяма степен зависи от възможностите, предлагани от другите стаи. Функцията за съхранение на почистващи продукти или кърпи може да бъде изпълнена от шкафове, разположени в други части на къщата, когато не можем да си позволим просторни мебели за баня.

Баня – малка, но със собствен стил!

Когато подреждаме къща или апартамент, обикновено избираме любимия си стил, като постоянно въвеждаме неговите елементи в дневната зона, нощните и хигиенните зони. Малката баня, поради своите размери, може да фокусира ключовите характеристики на даден стил, кохерентно съвпадаща с останалата част от пространството на къщата или апартамента.

Изборът на мебели и аксесоари не се ограничава до универсални форми и монохромна керамика. Дори малката площ не трябва да бъде ограничение в този случай – ако искаме специфичен дизайн, струва си да се съсредоточим предимно върху ефектни плочки. Този елемент, незаменим във всяка баня, може да определи характера на цялата й визия. Производителите предлагат богат избор от модели, формати, цветове и декоративни елементи, което значително улеснява създаването на конкретната подредба.

Източник: https://e-broshura.com/