Красота

Маслото от ший – извор на младост

Масло от шийМаслото от ший (Shea Butter) е изключителен хидратант с вълшебни лечебни свойства за кожата. Използван от векове, в суровият си вид, е прекрасен овлажнител, който запазва кожата мека, гладка и сатенена. Съдържа големи количества витамин А, което го прави идеален за кожни проблеми като: пъпки, бръчки, екзема, дерматити, кожни алергии, ухапвания от насекоми, слънчеви изгаряния, измръзвания и редица други кожни заболявания. Ефектът му е доказан и при заздравяването на рани.

Съставът му включва и витамин Е. Помага против стареене, справя се със свободните радикали и оказва положителен ефект върху микроциркулацията (увеличава притока на кръв в кожата). Витамин Е служи като оръжие срещу свободните радикали, предотвратява вредните ефекти на слънцето и експозията на околната среда.

Преди да си закупите това масло трябва да сте сигурни, че то е изцяло естествено. Най-добре е да бъде закупено от био-магазин или от реномирана козметична марка. Тук цената определено има значение. Качеството на маслото от ший варира от отлично до много лошо и това трябва да се има предвид при покупката на този продукт.

Специална класификация определя внесеното от Африка масло от ший: клас А, клас В, клас С, и клас F. Към клас А спада Premium Shea Butter (студено пресовано масло от ший), а към най-ниският клас F – Shea Moisturizer. Клас F има малки, нищожни или по-скоро никакви лечебни свойства. Може да се използва единствено за овлажнител. При покупката на клас А вие със сигурност няма да усетите някакъв опияняващ аромат, тъй като той е съвсем естествен и натурален. В останалите класове има добавени аромати и други съставки, които определено влияят върху качеството на продукта. Каквото и масло от ший да закупите не бива да го използвате повече от 12 месеца.

Причини да го обичаме и за какво да го използваме:

1. кожен обрив

2. суха кожа

3. лющене на кожата

4. след излагане на слънце

5. пъпки

6. бръчки

7.сърбеж по кожата

8. малки кожни ранички

9. кожни напуквания

10. груба кожа, включително на краката

11. студено време

12. измръзвания

13. ухапания от насекоми

14. кожни алергии

15. след контакт с коприва, отровен бръшлян, отровен дъб

16. екзема

17. дерматит

18. след изгаряне (при готвене и други)

19. превенция срещу стрии, по време на бременност

20. заместител на пяната за бръснене за копринено усещане

21. срещу мускулни крампи и напрежение в мускулите

22. преди и след усилени тренировки