Интересно

Жените се гласят за жените

Жените се гласят за женитеСамо мит е, че жените прекарват часове наред пред огледалото, за да впечатлят мъжете. Всъщност, те се контят, за да впечатлят останалите дами.

Или поне така твърди британският вестник „Дейли експрес”, който публикува резултати от изследване, направено на базата на анкета, обхванала над 2000 жени.

Една трета от запитаните мацки си признават, че се обличат и гласят, за да получат комплименти от други жени.

В същото време 60 % от представителките на нежния пол на възраст между 18 и 30 години заявяват, че когато избират тоалета си, си мислят какво ли биха казали приятелките им за него.

Над 25 % дори твърдят, че са получавали най-оригиналните комплименти не от мъже, а от непознати жени.

Над половината от дамите пък споделят, че никога не се гласят, за да се харесат на даден мъж, а 22 % казват, че изобщо не ги интересува мнението на някой пич за външния им вид.

И като се замислиш, резултатите са съвсем логични. 
Истината е, че мъжете гледат една цялостна обвивка. Те фокусират секси тяло, облечено в каквото и да е, усмивка, изрисувана с някакъв си цвят червило и лампичката им вече светва.

Съвсем различно стоят нещата при жените.
Дамите винаги ще забележат дали сме съчетали добре аксесоарите, дали чифтът дънки подхожда на фигурата ни, дали лакът ни е олющен и доколко е здрава косата ни.

Именно това детайлно вглеждане ги прави най-строгите критици, но пък и най-добрите сладкодумци.