Здраве

10 начина за по- бързо изгаряне на мазнините

10 начина за по- бързо изгаряне на мазнинитеВ цялостният процес на редукция на теглото и изгаряне на излишните мазнини, най- важни са правилно разпределеното здравословно хранене и здравите тренировки, но все пак има и някои „хитринки“, чрез които ще ускорите тези процеси. В тази статия ви представяме 10 от тях:

1. Не пропускайте закуската – първото хранене за деня активизира метаболизма и колкото по- рано направите това, толкова повече ползи ще извлечете от него.

2. Старайте се да стягате допълнително мускулите си при всяко едно движение – ходене към работното място, на светофара в колата или в офиса докато седите на стола.

3. Вземете си куче – така ще имате едни задължителни 20 – 30 минутни разходки всеки ден.

4. Разпределете си храната в 5 или 6 хранения за деня. Този метод ще ви помогне да поддържате постоянно ниво на енергия, нужна на тялото през целия ден.

5. Хранете се разделно и се старайте да приемате повече протеини, а въглехидратите и мазнините нека да бъдат от висококачествени източници.

6. Разговаряйте по телефона прави – по този начин ще изразходите допълнителни калории.

7. Ставайте от бюрото, движете се, обядвайте навън, не в офиса.

8. Танцувайте! Когато сте си вкъщи, просто пуснете любимото парче и се забавлявайте.

9. Забравете всички диети. Организмът реагира на заплахата от недостиг на хранителни вещества и забавя метаболизма. Консултирайте се с фитнес инструктор за хранителен режим.

10. Купете си някаква много хубава дреха с един или два размера по- малка. Така ще имате още един стимул да отслабнете и да не спрете целият режим.