Здраве

Професионални азиатски масажи в българската столица – какво трябва да очаквате?

азиатски масажиПолзите от масажа за здравето са доказани от хиляди години практика и многобройни проучвания на лекари и физиолози. Това е един от най-дълбоко изследваните традиционни методи за възстановяване на силите, психическото равновесие и физическия баланс в тъканите. Професионални тай и други азиатски масажи се предлагат и в София в престижното студио Tao Center, от които в никакъв случай не бива да се отказвате.

Какво дават лечебните техники от Далечния Изток?

Майсторите на източния масаж използват методи и техники, разчитащи на определено, добре отработено и безопасно въздействие. Масажът има за цел да осигури мускулна релаксация, водеща постепенно до възстановяване на нормалния кръвен поток. Чрез него се постига загряване, увеличаване на еластичността и подготовка на тъканите и връзките за ново натоварване.

Почти всички видове азиатски масажи имат в основата си техника за стимулиране на лимфния метаболизъм и отстраняване на натрупаните отлагания в тъканите. Така модерната днес детоксикация се е практикувала още преди векове от древните източни лечители, като в миналото изчистването е включвало и енергийните полета – нещо напълно игнорирано от съвременната медицина.

Масажът, идващ от Индия, Китай и Тайланд цели не просто облекчаване на ставно-мускулни болки, а възстановяване на баланса на нервната система, намаляване на стреса и облекчаване на главоболието. Според много източни учения, болестта възниква в тялото, когато в ума са създадени подходящи условия. Стресът е най-благоприятната среда за появата и задълбочаване на заболявания.

Кои са най-разпространените масажни методи?

В Tao Center, както и в други реномирани масажни студия се практикуват много видове азиатски масажи, някои разработени или допълнени от практикуващите там специалисти. Сред най-разпространените е масажът на стъпалата. Ползата от него се крие във факта, че постепенното масажно движение от краката нагоре позволява на мускулите да се отпускат вълнообразно, а кръвта да се издига по-високо през тялото.

Масажът на краката в този комплекс е отделна процедура, която разчита на реакциите на активни нервни зони, разположени на повърхността на стъпалата, както и върху дланите на ръцете. В древни времена този вид масаж става основа за създаването на лечебната техника „Суджок“, дело на майстор по акупунктурни точки на крайниците.

Тайландският oil-масаж постига ефект на затопляне на кожата и омекотяването ѝ под въздействието на горещо масло. То не прониква твърде дълбоко в тъканите, но в същото време има отличен ефект върху кожата и нервните активни зони. Релаксация, хидратация и допълнителна стегнатост са резултатите от маслените терапии.

Ползите от масажа, който и да е той от дългия списък с древно източни практики, е безспорен, но той трябва да се извърши от компетентен и опитен специалист. Отзивите за ползите от тайландския и другите азиатски масажи са добър пример за това как хората откриват нови възможности за възстановяване на силите и психическото равновесие, без лекарства, изтощителни тренировки и продължителни ведически практики.

Що се касае за противопоказанията – няма процедура, която да е подходяща за всички. Ползите и вредите от масажа не могат категорично да се отнесат към всеки, решил да си подари подобно блаженство. Всичко е индивидуално. Клиентът трябва да вземе предвид състоянието си, да знае кои заболявания могат да се активират по време на масаж, и най-вече да се се вслуша внимателно в телесните си сигнали и препоръките на специалиста.