Интересно

5 причини да пиеш лате

латеСпирала от пяна + канелена прелест = рай в чаша. И специалистите казват, че вкусната кафе напитка е полезна за теб. Ето защо е окей да си я позволяваш.

Регулира вътрешните ти емоции

Скорошно проучване на Школа по Обществено Здраве към Харвард откри, че жените, които пият кафе, са по-малко депресирани от тези, които не пият. Видяла си потенциалното си гадже, с което излезе в четвъртък, да се разхожда в събота в парка с друга? О, голяма работа, просто си направи двойно лате.

Слага край на махмурлука

Когато кофеинът се комбинира с антивъзпалителни лекарства като ибупрофен, той помага на ситемата ти да се освободи от ацетата – химическо съединение, което причинява проклетото главоболие. Следващият път, когато се събудиш и решиш, че никога повече няма да пиеш вино, си направи едно късо кафе с мляко и глътни две хапчета за по-бърз ефект.

Ще ти помогне да се справиш страхотно с работата си

Кофеинът стимулира нервната система, която на свой ред повишава умствения тонус и ти помага да се фокусираш в продължение на два часа, след като го изпиеш. Онази супер отговорна задача, която шефа ти иска да свършиш веднага? Готово.

Повишава изгарянето на калории

Малко кафе с пяна преди упражнения повишава твоята издръжливост и можеш ад издържиш на бягащата пътека по-дълго. Но се придържай до една чаша, тъй като кофеинът има и дехидратиращ ефект – и не забравяй да пиеш много вода.

Тъй като само веднъж просто не стига

Предварителни изследвания показват, че ако пиеш кафе половин час преди секс, ще се почувстваш готова за втори рунд много по-бързо от обичайното. Учените не са сигурни защо е така, но ако питаш нас, какво значение има? Най-малкото, със сигурност ще те направи по, ммм, енергична.