Интересно

6 бързи промени за по-освежаващ душ

6 бързи промени за по-освежаващ душЕдва ли има по-освежаващо нещо след дългия работен ден от един приятен душ. При положение обаче, че нещо се объркало и вземането на душ вкъщи се е превърнало в досадна рутина, ето 6 бързи промени, които ще доведат до така желаните релаксиращи и здравословни минути под душа. Както сами ще видите, промените са комплексни и не са свързано само със самото къпане.

Почистете или сменете душ главата. Колко по-стара е душ главата, толкова повече варовикови отлагания е натрупал при дюзите, което затруднява преминаването на чиста и силна струя. Можете да почистете душ главата, но можете да я смените с нова такава, с много повече видове струя, които да потичат от нея.

Направете малко козметични промени, сложете душ завеса или душ параван, който ще обособи душ пространството в по-интимна среда. Разнообразието е по-голямо, а монтажът по-лесен отколкото в миналото. 

Подредете шампоаните, сапуните, балсамът и другите мазила, които ползвате под душа. Организирайте пространството си така, че да ви е удобно, а не всеки път да премествате тубички, сапунерки и други аксесоари за баня. Използвайте удобна етажерка или рафт за баня. 

Осигурете по-добра вентилация в банята, така докато се къпете няма да потъвате в мъглата в помещението. За тази цел почиствайте редовно вентилатора, следете за проблеми при отдушника, и ако имате прозорец проветрявайте често.

Слушайте любимата музика докато се къпете. Може да не сте закупил специална система за банята, която да се свързва с телефона ви, но меломаните са измислили и алтернативно решение. В празна керамична част поставете смарт телефона си, изберете любимата си плейлиста, оставете чашата на някои високо място в банята където няма много влага, и докато се къпете просто се наслаждавайте на любимата музика.

Можете да смените стария смесител за душа, с  термостатен смесител. Това ще гарантира максимален температурен праг на течащата струя, регулация на градусите на водата и бързо достигане до желаната температура.

Източник: keramo-bg.com