Интересно

Ако ви предстои скъпа покупка: Какво е добре да знаете?

Ако ви предстои скъпа покупка: Какво е добре да знаете?В случай, че сте решили да закупите нещо, което ще струва доста пари, а не ви достигат средства, пред вас стоят две възможности – или да отложите покупката докато спестите сумата, или да вземете пари назаем.

Разбира се, не всичко е така просто, колкото изглежда, но все пак кредитирането си остава една добра възможност за осъществяване на вашите мечти. Ако решите да се доверите на някоя финансова институция, която отпуска кредити, най-напред обмислете дали такъв ход си струва усилията и какво би представлявало за вас задължението по връщане на кредита. Дали ще ви бъде трудно да погасявате вноските или точно обратното – ако те са малки, вероятно едва ще го усетите. При всички случаи е много важно да се вземат предвид както добрите, така и лошите страни на една такава финансова стъпка, каквато е тегленето на заем. И чак когато всичко е добре премислено може да вземете най-правилното решение за вас.

Ще се опитаме да дадем малко повече подробности и да приведем нагледни примери, като ви обърнем внимание на ето тези важни въпроси:

На първо място, трябва сте сто процента убедени, че имате нужда от покупката, която планирате. Особено, ако става въпрос за немалко пари, това е от съществено значение. Нали не искате да се окаже, че на по-късен етап ще съжалявате за напразния разход и ангажиране с кредит.

Какво мисли вашия партньор или други важни членове от семейството, които ще уведомите за решението си? Това също не е без значение, защото все пак по погасяване на вноските вие ще направите разход, който би могъл да се отрази и на всички от домакинството.

И накрая, какъв тип кредит ще изберете също е много важен момент – бързите кредити се отпускат експресно, но пък лихвите там са завишени. За сметка на това, няма да бъдете притеснявани от никакви условности и най-често е необходимо да покажете единствено документ за самоличност. Стандартните потребителски кредити от своя страна са по-тромави и за да получите такъв, ще е необходимо да предоставите на банката повече документи, свързани с доходите ви, а понякога дори ще е необходимо и да намерите поръчител. Затова, обмислете внимателно всичко.