Взаимоотношения

Да бъдем позитивни и щастливи

Не се шашкай, супер си си!Защо когато всичко ни е наред, винаги търсим под вола теле?! Тази реплика: “Много хубаво не е на хубаво.” направо ни срива и ентусиазъм, и оптимизъм, и моментно щастие, и въобще всички хубави емоции, които изпитваме на мига. А не трябва да е така. Напълно нормално е да имаме спадове и възходи, но когато ни се случат много хубави неща на веднъж,защо пък да не им се насладим? Ако на поне шест неща от изброените десет би казал/а, че са част от живота ти в момента, значи всичко ти е наред и няма защо да се ядосваш неоснователно:

1. Имаш си гадже и всичко при вас е О’к. Даваш и получаваш любов с пълни шепи, а малките кавги не те обезсърчават, ами напротив: стремите се да изгладите положението възможно най – бързо и адекватно, за да сте щастливи и спокойни след това.

2. Нямаш си половинка, но пък и не ти е жизненоважно. Тайничко си влюбен/а в някой? Това е страхотно. Чувството да летиш сякаш в облаците само при погледа към любимо същество е незаменимо.

3. Имаш поне един приятел , на когото знаеш, че и в 2 часа посред нощ да се обадиш (и то по не някакъв толкова наболял проблем), ще се отзове за помощ или ако не друго, ще те изслуша обстойно докато си изливаш мъката.

4. Имаш си хоби . Фитнес, четене, фотошоп, колекциониране на някакви предмети. Нещо, което ти доставя удоволствие и запълва свободното ти време с радост.

5. В добри отношения си с родителите си. Е, понякога се карате за глупости, но това е напълно нормално стечение в бита ни. Знаеш, че те винаги ще ти помогнат или подкрепят, дори и да не ти го декларират всеки ден по сто пъти.

6. Справяш се добре в училище. Имаш сравнително добри оценки по повечето предмети или поне по онези, които те интересуват пряко – тези, които биха ти помогнали допълнително при кандидатстване, например, за средно или висше образование.

7. Имаш добра и доходоносна работа , която хем да ти доставя удоволствие, хем да покрива нуждите и разходите ти. Или поне става за едно от двете.

8. Чувстваш се добре в кожата си. Може би не и рано сутрин, когато си кисел/а и подпухнал/а, но като цяло харесваш това, което виждаш в огледалото (дори и благодарение на макиажа).

9. Здравословното ти състояние е наред . Това е най – важното: всичко друго са бели кахъри. Лека настинка или нещо хронично (гастрит или херпес) се лекуват или не се раздразняват допълнително. Като цяло си в добра форма. А и близките ти и най – любими хора също са добре и физически, и емоционално.

10. Имаш цели. Мечтаеш и се чувстваш изпълнен/а и удовлетворен/а от себе си, когато сбъднеш свое отдавнашно желание.

Е, какво ще кажеш? Наред ли ти е всичко?! – Наред ти е. Защо тогава се палиш излишно? – И ти не знаеш, нали? Че ще имаш кофти моменти или проблеми от всякакво естество – неизбежно е. Но не се ядосвай за неща, които не са ти на главата в момента. Не плувай срещу течението, а се отпусни. Всичко при теб е О’кей, а ако не е – не му мисли, скоро и най – неочаквано ще стане.