Мода

Еко бижута от сребро и мъх

Еко бижута от сребро и мъхНовата мода по това да сме еко ориентирани се пренесе и върху бижутата, след като организацията HAF by Hafsteinn Juliusson пусна т. нар. „растящи бижута”.

Всеки пръстен и колие от тази страхотна колекция са изработени изцяло от сребро и мъх, а за да е свежа зеленината не са нужни почти никакви усилия.

Ако искаш да поддържаш подобна прелест в перфектно състояние, е необходимо да поливаш пръстена си само веднъж на пет седмици, като от време на време го пъхаш в хладилника, за да се почувства мъхът в естествената си хладна среда.

Ако правиш всичко (или по-скоро само) това, си гарантираш свежо зелено бижу за поне 12 месеца, а тъй като среброто не ръждясва, няма шанс водата да навреди на блясъка на метала.

Според организацията този тип нови и уникални бижута са хармоничната цялост на градинарството, културата, различните организми, които живеят на земята и, разбира се, са символ на социалната ангажираност на човечеството към природата.

Идеята е да се докаже, че можем да бъдем модерни и в градска среда, като си припомняме непрекъснато, че зад фабриките и смока се крие един красив свят, който има нужда да подходим сериозно към него, за да не загуби прелестта си.

На нас идеята ни се струва чудесна, пък и щом не се полагат много грижи, какво по-хубаво.

А ти би ли си купила подобно бижу и изобщо – харесва ли ти?