Козметика

Евтин пилинг за лице

Евтин пилинг за лицеПредлагам ви една страхотна рецепта за пилинг за лице, която може да приготвите сами, с евтини и достъпни продукти, намиращи се във всяко домакинство и кухня. Този пилинг е предназначен за всички хора над 16 годишна възраст, които имат неравномерен тен на лицето, пигментни петна, белези от акне, разширени пори, фини бръчици и т.н.

Необходими продукти:

  • ½ лимон;
  • 1 киви;
  • 1 картоф;
  • 2 с.л. сода;
  • няколко капки зехтин;

Преди да направите маската задължително почистете добре кожата на лицето си от грима и всички нечистотии. Измийте половинката лимон или изцедете сока от него и започнете да го втривате в кожата за около 3-4 минути, след което оставете да престои за около 10 минути.

Може да замените лимона с каша от киви. Нанесете върху лицето си и постойте така за 20 минути. Измийте с хладка вода.

След като сте измили лицето си обтрийте кожата с резен обелен картоф за 2-3 минути.

Сместа за пилинг се приготвя от содата, като на 2 с.л. сода се добавят 4 с.л. минерална вода. Тази смес не е подходяща за хора със всякакъв вид възпаления на кожата, упорито акне, възпалени пъпки и ранички, дерматити, охлузвания и други. В случай, че не сте един от тях спокойно може да втриете пилинга, получил се от водата и содата. Оставете да престои за не повече от 10 минути. За тези, които имат кожни раздразнения е подходящо разтвора от получилата се смес между водата и содата, да положат нежно на лицето с помощта на памучен тампон – престоява 10 минути.

Измийте лицето с хладка вода.

Нанесете дневният хидратиращ крем, който използвате или разнесете 2-3 капки зехтин на лицето. Оставя се 20 минути, като след това просто избършете остатъците крем или зехтин от лицето си с хартиена салфетка.

Тези лесни стъпки ще ви помогнат да постигнете една нежна, мека и съвършена кожа. Този пилинг ще подмлади, почисти и съживи кожата на лицето ви.