Взаимоотношения

Как да бъдем себе си и да се обичаме

Как да бъдем себе си и да се обичамеАко сякаш си загубила себе си, а щастието ти се струва далечно, имаме няколко съвета за теб как да не се изгубиш и да се радваш на живота в пълния смисъл на думата:

1. Спри с преструвките
Понякога човек се усмихва, дори вътре в себе си да плаче. Най-често причината е, че ни е страх да покажем, че и на нас ни се случва да бъдем наранени, обидени и ядосани, защото това ще бъде равносилно на… слабост. Истината обаче е, че на всеки му се случва да има кофти периоди. Психолозите ни съветват да не таим тези негативни чувства вътре в себе си, а просто да се отпуснем. Било то в разговор с близък приятел или ругаене на затворен прозорец в колата посред задръстване.

2. Ако любовта те тормози, отърви се
Виж сега, всяка връзка има своите изпитания, през които преминава. Но ако цялата любов е едно изпитание за теб и те прави нещастна… значи не е истинска. Няма как любовта, споделената, красивата, отдадената и спиращата дъха любов, да те кара да плачеш, наместо да се смееш.

3. Ако си мразиш работата, напусни
Във време на финансова криза може би ти се струва страшно да останеш без работа, но не е ли по-опасно това да си на място, което не те прави щастлива, къса ти нервите и на всичкото отгоре не ти плащат редовно? Има само едно решение – да напуснеш и да се гмурнеш в приключението да преследваш мечтаната работа.

4. Не се затрупвай с ангажименти
В желанието си да помагаш на хората накрая можеш да изпаднеш в ситуация, че цялото ти време е разпределено за другите и няма и 5 минутки, които са си лично твои. Я се отпусни! Зарежи всички поети ангажименти и остави на хората да си свършат сами работата, докато ти се наслаждаваш на свободното време и преоткриваш радостта от това да глезиш единствено и само себе си.

5. „НЕ!“ на другите, „ДА!“ на себе си
Има две важни неща, които трябва да запомниш – да можеш да казваш „НЕ“ на другите и „ДА“ на себе си. Приемай всякакви предизвикателства към себе си и отказвай да  жертваш времето и нервите си за другите. Само така можеш да живееш пълноценно собствения си живот.

6. Стига с „доброто момиче“
Нали знаеш готината максима „Добрите момичета отиват в Рая, а лошите – където си поискат“. Повтаряй си го всеки път, в който се приготвяш да си легнеш като примерна ученичка в 10 вечерта, веднага след сериала. Спри да си поставяш ограничения и в секса, отново, за да държиш добро поведение. А най-малкото пък си мълчи, за да не обидиш хората, защото искаш да защитиш себе си.