Козметика

Как да използваме козметика за да изглежда лицето ни естествено?

козметикаГримът помага на жените да подчертаят красивите черти на лицето си, като по този начин те стават прекрасни. Без използването на гримове, дори и най-красивото лице може да остане незабелязано, докато добре приложеният грим прави кожата блестяща, по-млада и лицето става много по-атрактивно.

Много от момичетата не знаят как се използва предимството, което им дават гримовете и претрупват лицата си, като по този начин те понякога дори изглеждат отблъскващо. А правилното използване на гримовете е като използването на дизайнерски парфюми от Prouve – слага се дискретно и достатъчно за да не се натрапват, а само да се усеща присъствието им.

Съвети как да си направите грима така, че да изглеждате естествено

Най-важното тук е да се изберат правилните цветове козметика, които са подобни на тенът на кожата ви. Ярките цветове или цветове като синьо, жълто, златисто, зелено и т.н. ще направят гримирането очевидно, а нашата цел не е такава.

Използвайте коректор – жените с напълно безупречна кожа са благословени, но те са наистина малко на брой. Повечето жени трябва да използват коректор за да скрият тъмните кръгове под очите, пъпките, белезите или другите несъвършенства по лицето. Коректорът задължително трябва да бъде в един тон с цвета на кожата ви. Нанесете го само на местата, които искате да прикриете.

Изберете точният фон дьо тен – това е основата на всеки добър грим и може би най-важната част от него. Тук не е мястото за грешки. Както и при коректора, трябва да изберете цвят, който в най-голяма степен се доближава до естественият цвят на кожата ви. Винаги проверявайте цвета на фон дьо тена на дневна светлина. Сложете точка от фон дьо тена върху лицето си и го размажете равномерно с пръсти или с гъбичка.

Руж или бронзант – Тук трябва да действате внимателно. За да изглеждате естествени, изберете руж, който да бъде подобен на цвета на устните ви. Добра идея е той да бъде крем руж, вместо на прах.

Ако искате да използвате бронзант, изберете нюанс който е по-светъл от обичайно използваният от вас.

Никога не прекалявайте с ружа и с бронзанта, тъй като така ще изглеждате изкуствени.