Авто-Мото

Как да модифицираме Honda VTEC двигател

Двигателите VTEHonda VTEC двигателC на Honda са едни от най-популярните сред почитателите на тунинга. С малко познания и правилните модификации, действително може да „изцедите” доста неподозирани възможности от VTEC двигател. Нека да видим някои от най-популярните модификации.

1. С помощта на четец може да модифицирате поведението на оборотите на двигателя. По-ниските стойности на VTEC системата ще активират разпределителния вал при по-ниски обороти, т.е. ще имате достъп до повече мощност по-рано.

2. Може да промените и настройките на ограничителя на оборотите или да го махнете изцяло. Все пак не прекалявайте, защото прекалено високите обороти могат да повредят двигателя.

3. Сменете разпределителния вал с „афтърмаркет” версия, която ще осигури повече движение на клапаните и ще влиза повече въздух в двигателя.

4. На пазара има много спортни подобрения за VTEC двигатели. Най-популярните са нови клапани, кобилици, пружини. По този начин ще се подобри навлизането на въздух в двигателя, което ще увеличи мощността.