Взаимоотношения

Как да накараш всички да правят каквото поискаш

Как да накараш всички да правят каквото поискашИскаш да накараш гаджето да гледате онзи романтичен филм, който се върти по кината? Или пък да омилостивиш шефа да те пусне по-рано в петък? А може би се чудиш как да си изпросиш намаление в магазина, в който си хареса една блузка за безумни пари?

Всичко, което пожелаеш, може да се сбъдне,стига да знаеш как да накараш хората да изпълняват точно това, което си си наумила.

Учени от университета в Мичиган откриха формулата на успеха как да накараме околните да направят всичко за нас.

Те направили изследването си по телефона и открили, че когато човек казва по средно три думи и половина в секунда, отсрещният е много по-благоразположен да се съгласи на каквато и да било молба.

Според изследователите хората, които говорят по-бавно, дават на отсрещния предимството да осмисли понякога абсурдното им желание и ето защо те често получават откази.

Изненадващото в случая обаче е, че докато скоростта на речта играе роля, тембърът има почти минимална.

„В изследването включихме хора, които имат изключително приятен глас и такива, чийто тембър хората определят като уж дразнещ. Това обаче не оказа влияние върху крайните резултати. В някои случаи пък дори прекалено приятелският тон е досаден”, отчита един от учените.

И за да разберем дали ефект наистина има, опитахме и ние. Оказа се, че учените са изключително прави, защото по-голямата част от желанията ни бяха удовлетворени.

Затова ти предлагаме още от сега да тренираш със скоропоговорки и да се увериш в резултата.