Взаимоотношения

За самочувствие по всяко време

самочувствие Последният път, когато приятелите на гаджето ти казаха, че си бая понапълняла нещо в теб се срина, нали? Изведнъж вкусните мезета обсипали масата ти се видяха враг Номер 1, а двата килограма, които свали заради ужасния грип май се оказаха недостатъчни. Да, това е основателна причина да позеленееш от яд, че си се наконтила за дискотека и се е намерило човек, който да ти срине и настроение, и самочувствие.

Но пък има други поводи, много по-приятни, за които да си спомниш и да те обземе едно такова приятно усещане за свежест. Е, по-добре прочети какво имам предвид, преди пак да се нацупиш заради някакви глупаци, които така или иначе нямат шанс да си хванат и бегло подобие на теб до края на живота си:

1. В офиса си най-горещото маце. Няма кой на малкия пръст да ти стъпи и това вбесява до краен предел колежките ти, защото ясно виждат как всички мъже се надпреварват към кафе машината за любимото ти капучино. Теб обаче съвсем не те впечатляват техните жестове, защото си имаш най-готиното гадже на света, което ти е купило най-новата технологична придобивка за правене на истинско капучино в домашни условия.

2. Последния път, когато влезе в любимия бутик си беше харесала една много секси рокля, за жалост само в малки размери. Не че си отслабнала от тогава, но вече осъзнаваш, че няма шанс същата тази кройка да стои добре на по-слаби от теб, за това не се и ядосваш, че не успя да се вмъкнеш в нея преди 2-3 месеца.

3. Всяка сутрин приятелят ти ти казва, че приличаш на ангел. Ти се усмихваш широко, ставаш, врътвайки дупе, поглеждаш се в огледалото, установяваш, че непременно трябва да си измиеш очите, че корените на боядисаната ти коса имат нужда от корекция, че ти е излязла ужасяваща пъпка на челото и въпреки всичко усмивката ти става още по-широка, защото си наясно, че той вижда в теб красивото, а не моментно отблъскващото.

4. Разхождаш се нахакано по улицата, леко пръска дъжд, всичко става в кал и ти се спъваш. падаш, колената ти се оказват черни 2 секунди по-късно. Засрамено навеждаш глава, но от отсрещната улица чуваш подсвиркване от непозната компания мъже. И въпреки, че и косата ти вече на нищо не прилича я отмяташ все едно току що си излязла от скъпарски салон за красота.

5. Всяка жена след 20 годишна възраст трябва редовно да ходи на прегледи за рак на гърдата (!!!). Минаваш по коридора, сядаш, за да си чакаш ред и с едно бързо погледче установяваш, че около теб всички дами са със силиконови гърди. Изведнъж поглеждаш надолу и виждаш скромния бюст, от който се срамуваш още от пубертета. Злобарско звучи, но пък знаеш ли, че над жените, минали през пластични хирурзи, виси много по-голяма заплаха от ужасната диагноза. Я се изпъчи гордо и стига си мислила с негативизъм за размера на чашката на сутиена ти.

И следващия път, когато същите онези грубияни ти кажат, че си качила n-килограми се усмихни и им кажи „Мерси за комплимента!“.