bgturist.net | bojur.net | dt-targovishte.com | euro-fin.com | bgwoman.net | reactinfo.com
Технологии

Как да намалим отблясъците от екрана на телевизора

Как да намалим отблясъците от екрана на телевизораНеприятно е, когато светлината се отразява от екрана на телевизора, нали? За съжаление това е проблем, който се проявява при всички LCD панели, дори и при моделите с матиран дисплей, макар и в по-малки граници. За да намалите отблясъците, ще трябва да прибегнете до малко физическа намеса.

1. Най-лесното е да изключите лампите или да дръпнете завесите. При някои потребители обаче гледането на телевизия без спомагателна светлина уморява очите. В такъв случай е добре да намалите и яркостта на дисплея.

2. При отблясък от слънчева светлина или лампа може леко да завъртите телевизора настрани и да елиминирате отражението напълно. В случай, е това няма как да стане, може да размесите малко мебелите. Ако промените ъгъла на седене спрямо телевизора, ще намалите и отблясъка.

3. При възможност е добре да поставите лампа зад телевизора. По този начин ще осигурите необходимата спомагателна светлина без отражения. А и може да намалите отраженията от други светлинни източници.

4. Препоръчително е и лампите да бъдат в максимално неутрален цвят. Например червена лампа ще намали възприятието ви за червен цвят от самия телевизор. Ярко бяла – за белия цвят и т.н.

5. Някои телевизори разполагат и с различни готови режими на настройка на картината, експериментирайте с тях.