Технологии

Как да намалим отблясъците от екрана на телевизора

Как да намалим отблясъците от екрана на телевизораНеприятно е, когато светлината се отразява от екрана на телевизора, нали? За съжаление това е проблем, който се проявява при всички LCD панели, дори и при моделите с матиран дисплей, макар и в по-малки граници. За да намалите отблясъците, ще трябва да прибегнете до малко физическа намеса.

1. Най-лесното е да изключите лампите или да дръпнете завесите. При някои потребители обаче гледането на телевизия без спомагателна светлина уморява очите. В такъв случай е добре да намалите и яркостта на дисплея.

2. При отблясък от слънчева светлина или лампа може леко да завъртите телевизора настрани и да елиминирате отражението напълно. В случай, е това няма как да стане, може да размесите малко мебелите. Ако промените ъгъла на седене спрямо телевизора, ще намалите и отблясъка.

3. При възможност е добре да поставите лампа зад телевизора. По този начин ще осигурите необходимата спомагателна светлина без отражения. А и може да намалите отраженията от други светлинни източници.

4. Препоръчително е и лампите да бъдат в максимално неутрален цвят. Например червена лампа ще намали възприятието ви за червен цвят от самия телевизор. Ярко бяла – за белия цвят и т.н.

5. Някои телевизори разполагат и с различни готови режими на настройка на картината, експериментирайте с тях.