Технологии

Как да записваме телевизия с компютър

Как да записваме телевизия с компютърПак ли пропуснахте любимото предаване заради работата? Или просто много искахте да отидете в този нов ресторант, но по същото време е „Листопад” или титаничния сблъсък между Левски и ЦСКА?

Независимо какво искате да гледате по телевизията, реалният свят винаги ще намери начин да ви попречи. Но това не означава, че не може да гледате любимите предавания, когато си поискате. За целта просто трябва да превърнете компютъра си в център за ТВ записи.

1. Първо трябва да си купите TV тунер. Цените им не са много високи, а разнообразието голямо, така че просто трябва да изберете модел, който ще отговаря на желанията ви. Някои по-нови предложения имат HDMI и други модерни портове.

2. В Windows има вградени възможности за запис от TV тунер, така че дори не ви трябва нов софтуер. Макар че има добри безплатни алтернативи, които често идват в комплект със самия тунер.

3. Имайте предвид, че записът на телевизия изисква много дисков капацитет. Видеото се записва в некомпресиран формат и едно 30-минутно шоу може да достигне десетки гигабайти. Затова е добре да имате доста място.

4. След това може да компресирате записа с помощта на програма като VirtualDub, която ще го направи в доста по-малък размер, удобен за съхранение.

5. Препоръчително е да записвате телевизия на компютър с поне двуядрен процесор, тъй като задачата е тежка и изисква сериозни системни ресурси. Освен това ще ви позволи да използвате компютъра и за други цели, докато записва.