Авто-Мото

Как да поправим леки драскотини на колата

Как да поправим леки драскотини на колатаЛеките драскотини по боята са неизбежни, но и доста неприятни. За щастие в повечето случаи могат да бъдат поправени сравнително лесно.

1. Да приемем, че някой ви е закачил колата на паркинга. Ако драскотината е лека, първо почистете добре мястото. Вземете леко абразивна паста, която да изравни драскотината и да я заличи максимално. След това третирайте мястото и с полираща паста, която да възстанови блясъка. Имайте предвид, че дори леките драскотини често изискват доста солидно търкане, преди да се заличат.

2. Драскотини от камъчета. Обикновено те са дребни точки, които доста често свалят боята. В такъв случай трябва да вземете кода на боята и да си поръчате няколко милилитра. Топнете върха на клечка за зъби в боята и леко докоснете мястото. Не трябва да се образува капка на клечката за зъби, просто да е покрита с боята. Така при докосването на колата, няма да се разтече и ще покрие зоната добре. Оставете за няколко дни, след това полирайте с полир паста.