Авто-Мото

Как да продадем кола по eBay

Как да продадем кола по eBayПродаването на кола по eBay може да се окаже по-изгодно от очакваното. Особено, ако продавате по-интересен или нетрадиционен автомобил. Може да постигнете още по-добри резултати, ако се подготвите добре.

1. Първо проучете за какви суми се продават автомобили като вашия. Вашата първоначална цена трябва да е в златната среда.

2. Направете много снимки на колата, за да покажете и най-малките подробности. Снимайте от различни ъгли, определени детайли отвън и отвътре. Не пропускайте и дефектите, спокойно няма кола без дефекти, има само коли с малко или с много. Така ще покажете, че не криете нищо и ще вдъхнете увереност на кандидатите.

3. Напишете малко и за сервизната история на колата, в какво състояние е сега, какво е сменено, какво ще трябва да се смени скоро и т.н.

4. Ако има дефекти, които не се виждат на снимките, споменете и за тях. В противен случай кандидатът ще може да откаже сделката и да подаде оплакване в eBay след това.

5. Напишете и условията на продажба – приемани форми на разплащане, начин на предаване на парите и автомобила, документи и др.

6. Препоръчително е да пуснете колата на търг, но може да я представите и като обява с фиксирана цена или цена „купи веднага”. Ако пуснете стандартен търг, не забравяйте да сложите минимална сума, защото в противен случай търгът ще стартира от $1 и някой може да удари джакпота за ваша сметка.