Мода

Как да се грижим за обувките си

Как да се грижим за обувките сиОбувки! Свещената дума за всяка дама, особено когато са с един стабилен и все пак висок ток, който да подчертава прасеца и да издължава фигурата ни, правейки я секси, гореща и стройна. Но как да поддържаме този безценен аксесоар като нов, така че да не се разделяме, захвърляйки със сълзи в очите чифта в боклука?

Стане ли дума за ежедневни обувки, положението е сериозно. Неравни тротоари, кални локви, прашни пътища, претъпкан градски транспорт, в който няма как някой да не те настъпи. И сякаш болката пронизва сърцето, а не стъпалото, нали? Е, с няколко трика можеш за пазиш безценните си пантофки като нови.

Естествено, на първо място трябва да се увериш, че това, което си си купила е качествено. Естествени материи, здраво подлепване или обшиване, стабилно закрепен ток. И разбира се – да се грижи за здравето на ходилата. Има някои обувки, които са третирани с химикали като Gore-Tex and Sympatex – те позволяват на краката ни да дишат, затова не се стряскай от имената им, а се довери само на най-доброто.

И след като вече си разходила новите си бижута, вечер внимателно отстранявай цялата мръсотия, която си събрала от улицата, за да не се напластява и просмуква в обувката с всеки изминал ден. Влажната кърпа върши идеална работа в случая. Чак след това полирае или нанеси боя върху кожата.

Внимавай дали си подбрала правилния цвят обаче, за да не развалиш чифта. Все пак, има различни нюанси на черното, кафявото и т.н. Затова, ако обувките не изглеждат износени – неутралната боя, която просто полира би бил най-добрият избор.

Също така се зареди с поне две четки за почистване на обувките – едната подготвя за полиране, а другата полира.

И накрая – обувката е не само лукс, но и необходимост. Затова се снабди със спрей, който нанася водоустойчив слой върху всеки сантиметър кожа, за да бъдат ходилата ти сухи и в дъждовните дни.