Здраве

Как да се храним според кръвната група

Как да се храним според кръвната групаПредлагаме ти възможност да научиш, как да се храниш според кръвната си група, така че да се пребориш с излишните килограми и да се чувстваш в перфектна форма.

Според американския лекар Petera J D`Adamo кръвната ни група предопределя необходимите хранителни вещества, тъй като всичко е кодирано в нашите гени. Разбира се, важно условие, е правилното насочване на физическа дейност т. е как и какво тренираме.

Кръвна група 0

Кръвна група 0Висококачественото месо се препоръчва няколко пъти седмично, като количеството може да бъде и по-голямо, в зависимост от нашите предпочитания. По този начин, ще пречистиш организма си от токсините и мазнините, предизвикващи затлъстяването . Хората с тази кръвна група, трябва да наблягат на животински протеин, както и да тренират усилено.

Подходящи храни: броколи,спанак, чушки, магданоз, телешко, риба, говеждо, агнешко, черен дроб, йодирана сол, италианско зеле.

Избягвай: зърнени продукти, млечни, леща, фасул, брюкселско зеле.

Физическа активност: Аеробика, тичане, гимнастика, каране на колело, бойни изкуства.

Кръвна група А

Кръвна група AНа хората от тази група се препоръчва вегетарианската кухня. След приложението на постна диета, хората с кръвна група А имат възможност за бърза загуба на тегло, тъй като елиминират от своето меню токсичните за тях продукти.

Подходящи храни: риба, плодове(без пъпеши, банани и мандарини), зеленчуци (без печурки и зеле), хляб от соево брашно, растителни масла, соеви продукти.

Избягвай: месото, кашкавала, пшеничения хляб.

Физическа активност: тай чи, йога, бойни изкуства, танци, плуване, бързо ходене, аеробика, стречинг.

Кръвна група B

Кръвна група B Наричани „номади”, хората от тази група имат много устойчива хранителна система, затова и тяхното хранене може да бъде разнообразно. Въпреки че имат рядко проблем с теглото, е желателно да избягват висококалорични храни.

Подходящи храни: моркови, чушки, карфиол, патладжан, червено цвекло, морски дарове, млечни продукти, черен дроб.

Избягвай: птиче месо, орехи, леща, тиква, маслини, пшеница, кокосов орех.

Физическа активност: тенис, аеробика, джогинг, плуване, бързо ходене, бойни изкуства.

Кръвна група АB

Кръвна група АB Тази кръвна група е най-младата и непозната, затова и нейното име е „енигма”. Хората, принадлежащи на тази кръвна група имат чувствителна храносмилателна система, но могат да си позволят разнообразна диета.

Подходящи храни: фасул, зелени зеленчуци, птиче месо, кисело мляко, сирене, макарно, риба, ананас, тофу.

Избягвай: свинско, скариди, масло, мляко, чушки, пшеница, банани, репички.

Физическа активност: тайчи, йога, айкидо, голф, бързо ходене, каране на колело.

Независимо коя кръвна група си, се храни от 3-5 пъти дневно! Също така имай предвид, че тази диета не е подкрепена от сериозни и категорични научни наблюдения, затова преди всичко, следи естествените си физически сигнали!