Бизнес

Как да ти порасне „работата”?

Как да ти порасне „работата”?Кога използваме израза „порасна му работата” ? Най-често, когато някой се е издигнал в службата, станал е управител или политик. В самият израз има известна доза завист, ирония и… Като цяло, не виждам нищо лошо в това, да ти „порасне работата”, стига да е моята работа. 🙂 Но тъй като съм вярна на принципа „да споделям всичко, което може да бъде полезно на другите”, ето я и моята рецепта за растеж на „работи”:

Спрете да завиждате на останалите

Ако постоянно гледаме в „чуждата чиния”, няма да напълним нашата. Започнете да мислите за това какво искате да имате, как да го получите и в каква насока да работите. Има хора, надявам се, че не сте от тях, които по цял ден са заети с това, да коментират живота и работата на останалите. По този начин пречат не само на себе си, но и на тези, които ги слушат. Незабавно прекъснете контактите си с такива индивиди! Те са вредни за развитието Ви.

„Много е трудно, сега нямам време!”
Ясно е, че за да ти „порасне работата”, трябва време….много време. Никой не разполага с такова свободно време. Цифрата дори е плашеща. Става въпрос за години!

Сега, задайте си въпросът: „Колко % от времето и енергията си, мога да давам всеки ден, за да се подобрявам в това, което правя?”

Има ли някой, който да отговори, 30 %? 20 % ? 10 % ?

Ако всеки ден давате 10 % повече от себе си и от времето си за личностното Ви и професионално развитие, това са 2 часа и 40 минути на ден! Дори и да можете да ги отделите, не го правете! Това е прекалено много време, което не всеки ден ще можете да отделите!

За да се развивате успешно, не трябва да пропускате дори един ДЕН – Нова година, Рожден ден или сватбения Ви ден!

Отделяйте по 1 % от времето си, ВСЕКИ ДЕН! Това са само 15 минути!

Използвайте ги, за да прочетете няколко страници от книга, да прегледате плана си за действие, да си прочетете целите и да се мотивирате!

С отделянето на 1 % дневно, след една година ще бъдем 3 пъти и половина по-добри от това, което сме сега! Дали ще ни „порасне работата” ? А къде можем да сме след 5 години ?

Толкова сме заети, че имаме все по-малко време за четене. А самообучението е това, което ни движи напред!

Според статистиката, средно човек чете по ЕДНА книга на ГОДИНА!

Има два начина да реализираме целите си: бавно и бързо. Ако изберем първият начин, живота може да не ни стигне, защото времето и силите ни са ограничени.

Съставете си план за действие още днес! Ако никога не сте работили върху себе си и поставянето на цели, MasterMind групите също ще Ви бъдат полезни. С тях ще отделите по 1 час всяка седмица за себе си и работа по Вашите цели.

‘Времето е по-скъпо от парите! Може да спечелим повече пари, но никога не можем да си купим повече време!’ Джим Рон

Единствено можем да инвестираме времето си правилно!

Инвестирайте време в себе си! Това ще Ви направи по-успешни и по-щастливи!