За дома

Как да украсим за Halloween?

Хелоуин Хелоуин е празник, който води началото си от келтския езически ритуал Самайн, наподобяващ нашия български празник Кукеровден. Древните келти празнували Нова година в края на месец октомври и вярвали, че в нощта преди нея мъртвите се завръщали на земята, търсейки тела, в които да се вселят. Поради тази причина, за да се предпазят и изплашат привиденията те се обличали възможно най-страшно, гасели огнищата и украсявали околността с различни зловещи предмети.

Ето няколко забавни идеи, за да предпазите дома си от „злодеите”:

Скрито тяло

Съберете голяма купчина листа, която ще послужи за скривалище на мъртвото тяло. Натъпчете мъжки риза и панталон с листа или друг материал, поставете ги на земята и хвърлете листата върху тялото, така че да се виждат само стърчащите ръце и крака. Можете да добавите и други аксесоари към „мъртвеца” като шапка, кървави ръкавици и в близост до тялото пластмасово оръжие.

Дърво от глави 

Купете страшни маски от някой магазин за костюми, след това ги натъпчете с вестници или дунапрен, така че да изглеждат пълни, след това ги окачете на дървото като коледни лампички. За да подсилите картината можете да добавите скелети, които да са разпръснати по клоните на дървото или под него.

Кървава сцена

Можете да декорирате двора на къщата си или апартамента си като едно голямо кърваво местопрестъпление. За целта си набавете царевичен сироп смесен с червена сладкарска боя, бали сено, трева, тикви, оръжия и лента за местопрестъпление, след което пуснете въображението си в действие.

Гроб

За да симулирате наличието на гроб в дома си можете да използвате боядисан картон или пяна, така че да изглеждат като надгробни плочи, които да бъдат надписани за по-голяма достоверност. След това разпръснете червена боя по камъните и около гроба, а като допълнителен ефект добавете различни части от скелета, няколко черепа, зомби ръце и маски.

Стая с насекоми

Направете или си купете шаблон на различни видове насекоми, след което ги изрежете и залепете навсякъде в стаята (по стени, пердета, прозорци, столове, маси и други). Ако желаете направете един голям шаблон на зловещ паяк, който да виси от абажура или пък го залепете, така че сянката му да пада върху пода.