Красота

Как да заличим тъмните кръгове под очите

тъмни кръгове под очитеВ днешния свят, почти всеки има тъмни кръгове около очите! Проучване сочи, че 9 от 10 души притежават това потъмняване. Аз съм една от тези 9. Преди да ви споделя, някои от средствата за отстраняване на тъмните кръгове под очите, бих желала да ви запозная с факторите, които ги причиняват.

Има не една причина, водеща до тъмни кръгове. Съществуват множество фактори и всеки трябва да подходи индивидуално, за да се отърве от тези неприятни „сенки“.

Прекомерният стрес, депресията, в голяма степен ги отключват. Липсата на достатъчно сън или пък прекаляването със съня (повече от 10 часа на нощ), могат да доведат до подпухване и по-тъмно оцветяване около очите.

Кожата ни старее! След 20-та – 25-та година, кожата в тази зона постепенно изтънява и веничките в района около очите стават все по видими и изпъкнали, което на вид изглежда като тъмно петно под очите.

Не балансираната диета, неправилното и нерационално хранене, недостигът на хранителни вещества, води до редица други последици и „разкрива“ тъмни кръгове под очите.

Хиперпигментацията, също е причина за синкаво-сивкавите „облачета“ около очите. Прекомерното излагане на слънце – също. Продължителното лечение с медикаменти, антибиотици и др. химични субстанции, могат да предизвикат точно това – тъмни кръгове.

Какво да направим, за да се избавим от тях или поне да бъдат по-слабо видими. Ако причината е стрес или депресия, опитайте йога, плуване, упражнения с дълбоко дишане… музикотерапия… цветотерапия, релаксиращи масажи и ароматерапия. Пробвайте с действия, които могат да намалят нивото на стрес в организма. Уверете се, че имате достатъчно сън и добра дрямка в следобедните часове, за да намалите умората. Средно 8 часа на нощ и 1 час следобед, са достатъчни, за да намалят 1/3 от стреса.

  • Пригответе си смес от лимон и доматен сок, и с тупфа за уши, нанасяйте течността 2 пъти на ден. 15 мин. и отмивате с хладка вода, без да търкате!
  • Използвайте студени торбички от „сутрешния си чай лайка“, за облекчаване зоната около очите.
  • Носете слънчеви очила и винаги ги дръжте в чантата си.
  • Хидратирайте се – пийте по 2 литра вода на ден, за да ви помогне за тези недостатъци.
  • Масажирайте с помощта на безимения си пръст (потупвайте), като използвате бадемово масло преди да си легнете вечер.
  • Използвайте слънцезащитни продукти и кремове, богати на витамините E и C.
  • „Балансирайте диетата си“ – храната, която приемате, трябва да е богата на всички хранителни вещества.
  • Правете детокс – 2 пъти в месеца.
  • Консумирайте голямо количество вода, плодови фрешове, зеленчукови фрешове и др.
  • Добавете малко витамин К, към нощния си крем за под очи.