Красота

Как да подбираме храната, за да бъдем красиви

храна да бъдем красивиХубава усмивка, блестяща коса,кожа и нокти, слаба фигура. Това са нещата, които карат една жена да се чувства добре. Избирайте здравословни храни, които ще ви помагат да се чувствате красиви и здрави както отвън, така и отвътре. Ето няколко съвета за това какво да консумирате:

Пийте зелен чай – учени от Япония направили проучване относно ефектът на зеления чай върху венците. Установено е, че пиенето на най – малко една чаша зелен чай на ден предотвратява възпаляването на венците. Това е възможно, тъй като зеленият чай съдържа антиоксиданти катехин, което помага за намаляване на възпалението

Избягвайте цитрусовите сокове – киселината на цитрусовите плодове всяват хаос в устата ви, като разрушават зъбния ви емайл. Грейпфрутът и лимоновия сок са най – честите причинители. Содата (газираните напитки ) също може да бъде причина за това .

Избирайте хрупкави и дъвчащи храни – хрупкавите и дъвчащи храни увеличават слюнката в устата ни. Слюнката е изключително важна, тъй като тя поддържа устната ни кухина здрава и намалява количеството киселина, която причинява бактерии. Също така тези хрупкави храни премахват плаката от зъбите.

Приемайте много вода – водата премахва бактериите от зъбите. Опитайте се да пиете вода след всяко хранене.

Фокусирайте се върху жълтите и оранжеви плодове и зеленчуци – плодове и зеленчуци в тези два цвята могат да ви помогнат да запазите кожата си красива. Опитайте оранжеви и жълти чушки, моркови, кайсии, сладки картофи, и жълта тиква, например. Те са с високо съдържание на антиоксиданти, които запазват кожата млада.

Включете ягодите в менюто си – ягодите са богати на Витамин С, който е от значение за много телесни функции, както и намалява шанса ни за бръчки. Разтърквайки парченца ягода можем да премахнем наслояванията, плаката и да имаме искрящо бяла усмивка.

Пикантните храни – пикантните чушки и лютия сос съдържат капсаицин, който потиска глада.

Използвайте ръж – пълнозърнестите продукти са винаги добра идея. Ръжта е доказано средство за подтискане на апетита. Съветваме ви да консумирате храни като овесени ядки и тестени изделия.